Google heeft al veel successen geboekt, maar met berichtendiensten wil het maar niet lukken. Eerder ontwikkelde toepassingen zoals Google Talk en Hangouts konden nooit doorbreken bij het grote publiek. Skype (Microsoft) en FaceTime (Apple), maar ook Facebook met zijn Messenger, slaagden daar wel in. In mei kondigde Google met Allo, voor tekstberichten, en Duo, voor videobellen, een nieuwe poging aan. Op Allo is het nog even wachten, maar Duo wordt in de komende dagen beschikbaar op Android en iOS. Google biedt de app aan in 78 talen.

Verschil met de vorige Google-apps is onder meer dat nu gebruikgemaakt wordt van het telefoonnummer van de gebruiker. Er is dus geen aparte account nodig en de gebruiker kan iedereen die al in zijn telefoonboek stond, bereiken. WhatsApp werkt op dezelfde manier. Een andere functie waarmee Google het verschil wil maken, is "Klop Klop". Daarmee kan de gebruiker al live op het smartphonescherm van zijn correspondent verschijnen, nog voor die heeft opgenomen. Bovendien belooft Google dat Duo ook goed zal werken op tragere netwerken, bijvoorbeeld in ontwikkelingslanden.

Google is niet van plan om geld te verdienen met de nieuwe app, zo verklaarde Nick Fox, hoofd van Googles mobiele communicatietoepassingen, in de Financial Times. Nog volgens Fox zou het kunnen dat Duo en Allo uiteindelijk in één app worden samengevoegd.

Google heeft al veel successen geboekt, maar met berichtendiensten wil het maar niet lukken. Eerder ontwikkelde toepassingen zoals Google Talk en Hangouts konden nooit doorbreken bij het grote publiek. Skype (Microsoft) en FaceTime (Apple), maar ook Facebook met zijn Messenger, slaagden daar wel in. In mei kondigde Google met Allo, voor tekstberichten, en Duo, voor videobellen, een nieuwe poging aan. Op Allo is het nog even wachten, maar Duo wordt in de komende dagen beschikbaar op Android en iOS. Google biedt de app aan in 78 talen. Verschil met de vorige Google-apps is onder meer dat nu gebruikgemaakt wordt van het telefoonnummer van de gebruiker. Er is dus geen aparte account nodig en de gebruiker kan iedereen die al in zijn telefoonboek stond, bereiken. WhatsApp werkt op dezelfde manier. Een andere functie waarmee Google het verschil wil maken, is "Klop Klop". Daarmee kan de gebruiker al live op het smartphonescherm van zijn correspondent verschijnen, nog voor die heeft opgenomen. Bovendien belooft Google dat Duo ook goed zal werken op tragere netwerken, bijvoorbeeld in ontwikkelingslanden. Google is niet van plan om geld te verdienen met de nieuwe app, zo verklaarde Nick Fox, hoofd van Googles mobiele communicatietoepassingen, in de Financial Times. Nog volgens Fox zou het kunnen dat Duo en Allo uiteindelijk in één app worden samengevoegd.