Op basis van geolocatie toont de app een kaart met alle kunstlocaties die in de buurt te vinden zijn. Elke pin stelt een galerie, museum of privécollectievoor. Door te klikken op één van de pins kom je terecht in de virtuele omgeving van de locatie. Daarin vind je algemene informatie zoals openingsurenen contactgegevens, een overzicht van de huidige en komende evenementen,en een sneak peek van de lopende tentoonstelling.

Gepersonaliseerde kunstgids in zakformaat

De kunstgids geeft kwalitatieve informatie, aangeleverd door de curatoren van de kunstlocaties. Om de informatie op te vragen, wordt via beeldherkenning een kunstwerk gescand en krijg je meteen de gewenste informatie --gelaagd in tekst, beeld en multimedia -- op maat van de kunstliefhebber.

Je ziet dus meteen wat er in je buurt te bewonderen is, je krijgt uitleg bij wat je ziet en je kan bovendien je favorieten bijhouden in je persoonlijke collectie. En dat allemaal op een zeer gebruiksvriendelijke manier!

"Kunst vraagt om gezien, ervaren en gedeeld te worden.", zegt Kristof Callebaut, creative director van Curartor, het Gentse bedrijf dat de app ontwikkelde. "Pieter Paul helpt liefhebbers kunst ontdekken, scannen,verzamelen en beleven. Via ons product willen we curatoren van kunst en kunstliefhebbers samenbrengen op een applicatie die beide werelden dient", aldus Callebaut.

Een nieuw publiek bereiken

Minister van cultuur Sven Gatz: "De digitale samenleving is overal om ons heen in volle ontwikkeling. Ook in de cultuur- en mediasector verandert de digitale revolutie de wereld. Voor musea, galeries en individuele initiatieven geeft de digitale ontsluiting van kunstwerken enorme mogelijkheden om de drempel te verlagen en iedereen te laten genieten van kunst."

Grondgebied wordt stilaan uitgebreid

Voorlopig is het aantal musea en galleries die opgenomen zijn in de app nog beperkt, maar de ambities van Curartor des te groter. "We zijn begonnen in Gent met belangrijke galeries als Kristof De Clercq Gallery en Galerie S&H De Buck. Daarna zijn we naar Ronse, Waregem en Kortrijk getrokken om vanuit de stad kunst op de kaart te zetten. Binnenkort gaan we verder in Brussel en Antwerpen", besluit Kristof Callebaut.

Pieter Paul is gratis beschikbaar in Google Play en App Store

(LB)

Op basis van geolocatie toont de app een kaart met alle kunstlocaties die in de buurt te vinden zijn. Elke pin stelt een galerie, museum of privécollectievoor. Door te klikken op één van de pins kom je terecht in de virtuele omgeving van de locatie. Daarin vind je algemene informatie zoals openingsurenen contactgegevens, een overzicht van de huidige en komende evenementen,en een sneak peek van de lopende tentoonstelling.De kunstgids geeft kwalitatieve informatie, aangeleverd door de curatoren van de kunstlocaties. Om de informatie op te vragen, wordt via beeldherkenning een kunstwerk gescand en krijg je meteen de gewenste informatie --gelaagd in tekst, beeld en multimedia -- op maat van de kunstliefhebber.Je ziet dus meteen wat er in je buurt te bewonderen is, je krijgt uitleg bij wat je ziet en je kan bovendien je favorieten bijhouden in je persoonlijke collectie. En dat allemaal op een zeer gebruiksvriendelijke manier!"Kunst vraagt om gezien, ervaren en gedeeld te worden.", zegt Kristof Callebaut, creative director van Curartor, het Gentse bedrijf dat de app ontwikkelde. "Pieter Paul helpt liefhebbers kunst ontdekken, scannen,verzamelen en beleven. Via ons product willen we curatoren van kunst en kunstliefhebbers samenbrengen op een applicatie die beide werelden dient", aldus Callebaut.Minister van cultuur Sven Gatz: "De digitale samenleving is overal om ons heen in volle ontwikkeling. Ook in de cultuur- en mediasector verandert de digitale revolutie de wereld. Voor musea, galeries en individuele initiatieven geeft de digitale ontsluiting van kunstwerken enorme mogelijkheden om de drempel te verlagen en iedereen te laten genieten van kunst."Voorlopig is het aantal musea en galleries die opgenomen zijn in de app nog beperkt, maar de ambities van Curartor des te groter. "We zijn begonnen in Gent met belangrijke galeries als Kristof De Clercq Gallery en Galerie S&H De Buck. Daarna zijn we naar Ronse, Waregem en Kortrijk getrokken om vanuit de stad kunst op de kaart te zetten. Binnenkort gaan we verder in Brussel en Antwerpen", besluit Kristof Callebaut.Pieter Paul is gratis beschikbaar in Google Play en App Store(LB)