"Met Froomit vinden we het bewaren en herbeleven van herinneringen opnieuw uit"; vertelt Mark Piessens, oprichter van de Leuvense start-up Froomit. "Het idee voor Froomit is ontstaan toen mijn tienjarig zoontje een grappige opmerking maakte. Mijn vrouw zocht al langer naar een handige manier om die opmerkingen op te schrijven zodat we ze niet zouden vergeten, maar waar doe je dat? Na wat onderzoek realiseerden we ons dat herinneringen vandaag vooral gebaseerd zijn op foto's, maar dat we andere momenten - zoals een grappige opmerking, een speech op een familiefeest, de 'wijze' raad van je pa, ... - vaak vergeten omdat ze niet worden vastgelegd."

Froomlogs maken

Froomit is een smartphoneapp waarmee je naast foto's, ook andere waardevolle momenten kan vastleggen in tekst- of videovorm. Je kan eenvoudig tekst toevoegen aan foto's of video's, zodat je achteraf nog weet waarom dat moment zo bijzonder was.

Bij Froomit voeg je als gebruiker een tag toe bij ieder waardevol moment dat wordt vastlegd. Zo wordt elke herinnering meteen aan de juiste persoon, activiteit of gebeurtenis gelinkt. Hierdoor staan alle herinneringen meteen netjes in folders: de zogenaamde froomlogs. Het achteraf moeten sorteren in je galerij is daardoor verleden tijd. Zo maakt Froomit komaf met de eindeloze, ongeordende hoeveelheid foto's op onze telefoons en tablets.

Je kan ook samen met vrienden of familie één froomlog aanleggen. Dat is niet alleen leuk, het bespaart ook het doormailen van foto's en video's na feesten, uitstappen, vakanties,...
De app is heel gebruiksvriendelijk en intuïtief. Je hoeft dus echt geen krak te zijn in het gebruik van je smartphone om eenvoudig met Froomit te te kunnen werken.

Froomit is ook heel vernieuwend. Zo kan je bijvoorbeeld een videofilmpje als postkaart versturen. Hoe je dat doet? Heel eenvoudig. De app laat je toe een postkaart te maken met een beeld van de video. Die postkaart stuur je iemand toe. De ontvanger scant de kaart met de Froomit-app en de video komt tot leven op zijn of haar toestel. Als dat geen originele kerstkaart is?

Dierbare herinneringen

Kostbare herinneringen gooi je natuurlijk niet zomaar op het net. Daarom is privacy belangrijk. Alle Froomitlogs worden automatisch opgeslagen in de Froomit-cloud, op naam van de gebruiker. Alles blijft zijn eigendom en wordt voor geen enkel ander doel gebruikt, verzekeren de mensen van Froomit. In tegenstelling tot de meeste fotoapps, beslis je als gebruiker zelf met wie je bepaalde 'frooms' deelt.

Gratis

De app kan gratis gedownload en gebruikt worden. Van zodra je meer dan 250 frooms wilt bewaren, wordt gevraagd om te upgraden naar een betalende premiumversie.
Ook postkaarten, albums (in een later stadium zal het mogelijk zijn albums te bestellen van opgeslagen foto's) en andere toekomstige producten zullen betalend zijn.
Voorlopig is Froomit enkel beschikbaar voor iPhone. De versie voor Androïd volgt weldra.
De app zelf zal in de toekomst gestaag verder worden ontwikkelend.

"Met Froomit vinden we het bewaren en herbeleven van herinneringen opnieuw uit"; vertelt Mark Piessens, oprichter van de Leuvense start-up Froomit. "Het idee voor Froomit is ontstaan toen mijn tienjarig zoontje een grappige opmerking maakte. Mijn vrouw zocht al langer naar een handige manier om die opmerkingen op te schrijven zodat we ze niet zouden vergeten, maar waar doe je dat? Na wat onderzoek realiseerden we ons dat herinneringen vandaag vooral gebaseerd zijn op foto's, maar dat we andere momenten - zoals een grappige opmerking, een speech op een familiefeest, de 'wijze' raad van je pa, ... - vaak vergeten omdat ze niet worden vastgelegd."Froomit is een smartphoneapp waarmee je naast foto's, ook andere waardevolle momenten kan vastleggen in tekst- of videovorm. Je kan eenvoudig tekst toevoegen aan foto's of video's, zodat je achteraf nog weet waarom dat moment zo bijzonder was.Bij Froomit voeg je als gebruiker een tag toe bij ieder waardevol moment dat wordt vastlegd. Zo wordt elke herinnering meteen aan de juiste persoon, activiteit of gebeurtenis gelinkt. Hierdoor staan alle herinneringen meteen netjes in folders: de zogenaamde froomlogs. Het achteraf moeten sorteren in je galerij is daardoor verleden tijd. Zo maakt Froomit komaf met de eindeloze, ongeordende hoeveelheid foto's op onze telefoons en tablets.Je kan ook samen met vrienden of familie één froomlog aanleggen. Dat is niet alleen leuk, het bespaart ook het doormailen van foto's en video's na feesten, uitstappen, vakanties,... De app is heel gebruiksvriendelijk en intuïtief. Je hoeft dus echt geen krak te zijn in het gebruik van je smartphone om eenvoudig met Froomit te te kunnen werken.Froomit is ook heel vernieuwend. Zo kan je bijvoorbeeld een videofilmpje als postkaart versturen. Hoe je dat doet? Heel eenvoudig. De app laat je toe een postkaart te maken met een beeld van de video. Die postkaart stuur je iemand toe. De ontvanger scant de kaart met de Froomit-app en de video komt tot leven op zijn of haar toestel. Als dat geen originele kerstkaart is?Kostbare herinneringen gooi je natuurlijk niet zomaar op het net. Daarom is privacy belangrijk. Alle Froomitlogs worden automatisch opgeslagen in de Froomit-cloud, op naam van de gebruiker. Alles blijft zijn eigendom en wordt voor geen enkel ander doel gebruikt, verzekeren de mensen van Froomit. In tegenstelling tot de meeste fotoapps, beslis je als gebruiker zelf met wie je bepaalde 'frooms' deelt. De app kan gratis gedownload en gebruikt worden. Van zodra je meer dan 250 frooms wilt bewaren, wordt gevraagd om te upgraden naar een betalende premiumversie.Ook postkaarten, albums (in een later stadium zal het mogelijk zijn albums te bestellen van opgeslagen foto's) en andere toekomstige producten zullen betalend zijn.Voorlopig is Froomit enkel beschikbaar voor iPhone. De versie voor Androïd volgt weldra.De app zelf zal in de toekomst gestaag verder worden ontwikkelend.