Naar de sterrenhemel kijken kan fascinerend, zelfs magisch zijn. Maar hem op foto vastleggen is allesbehalve gemakkelijk. We leggen uit hoe het toch lukt.

De reflexcamera staat voor kwaliteit en vakmanschap. Je smartphone heb je altijd op zak en maakt almaar knappere foto's. Soms zelfs even goed of beter dan een reflex. Slim kiezen is de boodschap.

De traditionele bondgenoot van de betere fotografie krijgt nu concurrentie van de hybride camera, die kleiner en ook lichter is. Heeft de reflexcamera afgedaan?

Zijn je familie en je vrienden minder reislustig dan jij? Toon hen wat je allemaal hebt gezien en meegemaakt op je avonturen. Sociale netwerken, gespecialiseerde blogs... Er zijn zoveel mogelijkheden om je foto's te delen. Wat zal het worden?

Sinds de komst van de digitale camera zijn vakantiekiekjes vaak tot vergetelheid gedoemd op de harde schijf van een computer. Toch kan je hen in een paar tellen de zichtbaarheid geven die ze verdienen.

Bewerk uw favoriete foto's tot het best mogelijke eindresultaat met het gebruiksvriendelijke, gratis online fotoprogramma Pixlr en ontdek de vele mogelijkheden van deze toepassing. Het cahier laat u kennismaken met de onderdelen van het venster van Pixlr Editor.

Nu we digitaal foto's maken, nemen we er heel wat meer. Maar soms is net die foto van dat ene unieke moment niet helemaal perfect. Mits enige bewerking valt daar aan te verhelpen. In deze gratis downloadbare minigids leert u hoe u foto's bewerkt met Windows 10.

Tijdens de vakantie is iedereen op zijn best, maar soms bent u net niet tevreden over een foto. Deze bewerken met een app is dan een oplossing. Zo bewaart u de mooiste momenten op de juiste manier! Een overzicht van de beste apps voor uw smartphone!

Wie oude foto's wil digitaliseren, bereikt het beste resultaat met een negatiefscanner. Mits u nog over de negatieven beschikt natuurlijk. Waar moet u op letten bij de aanschaf?

De winnaars van de juryprijs ontvangen een ijsmachine Le Glacier (1,5 l - chrome) van Magimix. De 10 foto's met de meeste publiekstemmen krijgen een bon van Pixum ter waarde van ? 29,99 ? om hun foto op groot formaat te laten afdrukken.

Waarop moet u letten bij de aankoop van een digitaal fototoestel en wat moet u weten vooraleer de verkoper u met allerhande technische termen om de oren begint te slaan?

Dé standaardinstellingen om een perfecte foto te maken bestaan niet. Wat het beste resultaat geeft hangt af van een groot aantal factoren. Niet in het minst van het onderwerp. Een portretfoto stelt andere eisen dan bijvoorbeeld een natuurfoto of een gebouw.

Veel camera's werken volautomatisch, maar kunnen ook manueel ingesteld worden. In sommige omstandigheden biedt dat voordelen. We leggen u uit wanneer. En ook hoe en wanneer u bijvoorbeeld de witbalans of andere instellingen moet bijstellen.

Digitale foto's hebben tal van voordelen. U kunt de beste foto selecteren, u kunt ze gemakkelijk bewerken enz. Maar hebt u toch ook nog zo graag foto's in de hand om te bekijken en bij weg te dromen? We zetten de afdrukmogelijkheden voor u op een rijtje.