Vakantiekiekjes delen

Zijn je familie en je vrienden minder reislustig dan jij? Toon hen wat je allemaal hebt gezien en meegemaakt op je avonturen. Sociale netwerken, gespecialiseerde blogs... Er zijn zoveel mogelijkheden om je foto's te delen. Wat zal het worden?

Vakantie voorbij, tijd voor de foto's!

Sinds de komst van de digitale camera zijn vakantiekiekjes vaak tot vergetelheid gedoemd op de harde schijf van een computer. Toch kan je hen in een paar tellen de zichtbaarheid geven die ze verdienen.

Gratis computergids: Fotobewerking met Pixlr Editor

Bewerk uw favoriete foto's tot het best mogelijke eindresultaat met het gebruiksvriendelijke, gratis online fotoprogramma Pixlr en ontdek de vele mogelijkheden van deze toepassing. Het cahier laat u kennismaken met de onderdelen van het venster van Pixlr Editor.

Gratis computergids: fotobewerking met Windows 10

Nu we digitaal foto's maken, nemen we er heel wat meer. Maar soms is net die foto van dat ene unieke moment niet helemaal perfect. Mits enige bewerking valt daar aan te verhelpen. In deze gratis downloadbare minigids leert u hoe u foto's bewerkt met Windows 10.

De 8 beste fotobewerking-apps voor uw telefoon

Tijdens de vakantie is iedereen op zijn best, maar soms bent u net niet tevreden over een foto. Deze bewerken met een app is dan een oplossing. Zo bewaart u de mooiste momenten op de juiste manier! Een overzicht van de beste apps voor uw smartphone!

Oude foto's digitaliseren

Wie oude foto's wil digitaliseren, bereikt het beste resultaat met een negatiefscanner. Mits u nog over de negatieven beschikt natuurlijk. Waar moet u op letten bij de aanschaf?

De winnaars van de wedstrijd 'Foto's met een knipoog'

De winnaars van de juryprijs ontvangen een ijsmachine Le Glacier (1,5 l - chrome) van Magimix. De 10 foto's met de meeste publiekstemmen krijgen een bon van Pixum ter waarde van ? 29,99 ? om hun foto op groot formaat te laten afdrukken.

Aankooptips voor een digitaal fototoestel

Waarop moet u letten bij de aankoop van een digitaal fototoestel en wat moet u weten vooraleer de verkoper u met allerhande technische termen om de oren begint te slaan?

Mensen, gebouwen, dieren... fotograferen

Dé standaardinstellingen om een perfecte foto te maken bestaan niet. Wat het beste resultaat geeft hangt af van een groot aantal factoren. Niet in het minst van het onderwerp. Een portretfoto stelt andere eisen dan bijvoorbeeld een natuurfoto of een gebouw.

Tips voor geslaagde vakantiefoto's

Veel camera's werken volautomatisch, maar kunnen ook manueel ingesteld worden. In sommige omstandigheden biedt dat voordelen. We leggen u uit wanneer. En ook hoe en wanneer u bijvoorbeeld de witbalans of andere instellingen moet bijstellen.

Digitale foto's afdrukken

Digitale foto's hebben tal van voordelen. U kunt de beste foto selecteren, u kunt ze gemakkelijk bewerken enz. Maar hebt u toch ook nog zo graag foto's in de hand om te bekijken en bij weg te dromen? We zetten de afdrukmogelijkheden voor u op een rijtje.