Niet alleen wordt u als ontvanger van zulke e-mail onterecht blij gemaakt met de boodschap dat u recht hebt op een belastingterruggave. Het gevaar is groter! Vanuit de e-mail wordt men doorverwezen naar een nagemaakte webpagina waarop het officiële logo van de FOD Financiën staat, maar die volledig vals is. Op die pagina wordt o.m. gevraagd om kredietkaartgegevens mee te delen.

Om de bezoeker te misleiden, hebben de oplichters de homepagelink van Financiën geactiveerd waardoor hij op vervolgens wel op de echte website van Financiën terecht komt.

De FOD Financiën vraagt echter nooit de gegevens op van kredietkaarten. Wie zulke vraag krijgt, moet meteen op zijn hoede zijn. De mededeling van bankrekeningnummers aan de FOD Financiën gebeurt enkel via de belastingaangifte of via de beveiligde website MyMinfin.be.

De FOD Financiën onderzoekt de mogelijkheden om dit e-mailverkeer te stoppen en de valse webpagina te laten blokkeren. De administratie dient tevens klacht in bij de politie.

Heeft u zulke mail ontvangen, twijfels bij een mail of andere vragen hieromtrent, neem dan contact op met het Contactcenter FOD Financiën, 0257/257 57 (normaal tarief).

Niet alleen wordt u als ontvanger van zulke e-mail onterecht blij gemaakt met de boodschap dat u recht hebt op een belastingterruggave. Het gevaar is groter! Vanuit de e-mail wordt men doorverwezen naar een nagemaakte webpagina waarop het officiële logo van de FOD Financiën staat, maar die volledig vals is. Op die pagina wordt o.m. gevraagd om kredietkaartgegevens mee te delen.Om de bezoeker te misleiden, hebben de oplichters de homepagelink van Financiën geactiveerd waardoor hij op vervolgens wel op de echte website van Financiën terecht komt. De FOD Financiën vraagt echter nooit de gegevens op van kredietkaarten. Wie zulke vraag krijgt, moet meteen op zijn hoede zijn. De mededeling van bankrekeningnummers aan de FOD Financiën gebeurt enkel via de belastingaangifte of via de beveiligde website MyMinfin.be.De FOD Financiën onderzoekt de mogelijkheden om dit e-mailverkeer te stoppen en de valse webpagina te laten blokkeren. De administratie dient tevens klacht in bij de politie.Heeft u zulke mail ontvangen, twijfels bij een mail of andere vragen hieromtrent, neem dan contact op met het Contactcenter FOD Financiën, 0257/257 57 (normaal tarief).