Ook valse berichten van banken doen volop de ronde. Onder het voorwendsel dat banken de nieuwe coronaprocedures volgen en daardoor bijvoorbeeld een nieuwe bankkaart moet worden aangemaakt, wordt naar bankcodes gevraagd via een link.

Febelfin wil graag een zicht krijgen op de reikwijdte van het fenomeen en de impact die dit heeft op de online gewoontes van de Belg. Daarom lanceert ze een publiek onderzoek. Daarin wordt gepeild naar:

  • het online gedrag (werken, kopen, bankieren, ...) van de Belg tijdens de quarantaineperiode
  • het online veiligheidsgevoel
  • het in aanraken komen met phishing
  • het vertrouwen in digitaal bankieren

Wie de vragen beantwoordt, krijgt meteen ook een zicht op zijn of haar online risicoprofiel. Ben je je bewust van de gevaren online? Handel je er ook naar? Weet je hoe je veilig digitaal kan bankieren? Het onderzoek leert iedereen hoe ver hij staat en geeft meteen ook wat tips mee indien nodig.

Het onderzoek is hier terug te vinden

Ook valse berichten van banken doen volop de ronde. Onder het voorwendsel dat banken de nieuwe coronaprocedures volgen en daardoor bijvoorbeeld een nieuwe bankkaart moet worden aangemaakt, wordt naar bankcodes gevraagd via een link.Febelfin wil graag een zicht krijgen op de reikwijdte van het fenomeen en de impact die dit heeft op de online gewoontes van de Belg. Daarom lanceert ze een publiek onderzoek. Daarin wordt gepeild naar:Wie de vragen beantwoordt, krijgt meteen ook een zicht op zijn of haar online risicoprofiel. Ben je je bewust van de gevaren online? Handel je er ook naar? Weet je hoe je veilig digitaal kan bankieren? Het onderzoek leert iedereen hoe ver hij staat en geeft meteen ook wat tips mee indien nodig.Het onderzoek is hier terug te vinden