Europol lanceert campagne om smartphones te beveiligen

24/10/16 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:47

Bron: Belga

Europol organiseert deze week de preventiecampagne 'Mobile Malware'. Met de campagne wil de samenwerkingsorganisatie van de politiediensten van de Europese Unie sensibiliseren voor de risico's van het gebruik van smartphones. De federale politie sluit aan bij de actie met tips en informatie op haar sociale media.

Europol lanceert campagne om smartphones te beveiligen

© Getty Images/iStockphoto

Met de explosieve verspreiding en populariteit van smartphones en tablets is ook de appetijt van cybercriminelen die naar deze apparaten lonken, toegenomen. Het gevaar van mobiele malware is reëel: hackers kunnen geld en gevoelige informatie stelen, gebruiken deze apparaten als computerbots en zelfs als spionnen op je eigen activiteiten, aldus Europol.

Gebruikers lopen het grootste risico wanneer ze een valse app-versie downloaden of op links klikken via een mailprogramma op hun telefoon. Een ander risico is dat een hacker zich toegang verschaft tot de smartphonegegevens en ze met derden deelt. "Voor een veilig gebruik is het aangeraden enkel apps van officiële aanbieders te downloaden en indien mogelijk een beveiligingsapplicatie te installeren", raadt de federale politie aan.

Vanaf vandaag verspreidt de federale politie informatie en tips op www.federalepolitie.be en op haar sociale media (#MobileMalware).

Onze partners