Op een iPhone (vanaf iOS7)

Een nummer dat jou reeds eerder belde blokkeren

  • Open je logboek. Tik op het pictogram van het telefoontje en selecteer "Recent" onderaan het venster. Hiermee open je het logboek.
  • Zoek het nummer dat je wilt blokkeren. Scrol naar onder en naar boven om het nummer te vinden.
  • Tik op de "i" naast het telefoonnummer om het infovenster te openen en selecteer "Blokkeer deze beller" onderaan het venster. Hiermee blokkeer je gesprekken, sms-jes, Facetime-berichten, alles van deze beller. Je zult het niet eens door hebben als dit nummer je nog belt.


Je kan ook blokkeren vanuit het logboek van je sms-jes of vanuit FaceTime.

Een nummer dat jou nog niet heeft gebeld of gesmst op voorhand blokkeren

Tik op het icoon "Instellingen" en dan op "Telefoon". Hier vind je de lijst "Geblokkeerd" waar je nummers kunt toevoegen of verwijderen.

Op een smartphone met Androïd

Op een Androïd telefoon is het niet zo eenvoudig om een algemeen principe uit te leggen. Sommige toestellen, zoals bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S3, bieden de mogelijkheid om een nummer toe te voegen aan de 'auto reject list' zodat dat nummer u niet meer kan bellen, maar dat is lang niet zo voor alle Androïd-toestellen.

Wat je wel op elk toestel kan doen is oproepen van een bepaald nummer automatisch doorsturen naar jouw voicemail.

  • Eerst en vooral moet je het betreffende nummer toevoegen aan jouw contacten.
  • Ga vervolgens naar je contacten en open degene die je zojuist hebt aangemaakt.
  • Tik op het potloodsymbooltje om het contact te bewerken en vervolgens op de drie puntjes onder elkaar om een aantal opties in te stellen. Zet daar een vinkje bij Alle oproepen naar voicemail.


Nadeel van dit systeem is dat je eerst een contact moet aanmaken, dat de persoon in kwestie nog steeds tal van boodschappen kan nalaten op jouw voicemail en dat het geen tekstberichtjes blokkeert.

Wil je meer mogelijkheden om nummers te blokkeren op een androïd-telefoon dan heb je een app nodig. De beste gratis app om oproepen en berichten te blokkeren in Android is Mr. Number.Een nummer dat jou reeds eerder belde blokkerenJe kan ook blokkeren vanuit het logboek van je sms-jes of vanuit FaceTime.Een nummer dat jou nog niet heeft gebeld of gesmst op voorhand blokkerenTik op het icoon "Instellingen" en dan op "Telefoon". Hier vind je de lijst "Geblokkeerd" waar je nummers kunt toevoegen of verwijderen.Op een Androïd telefoon is het niet zo eenvoudig om een algemeen principe uit te leggen. Sommige toestellen, zoals bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S3, bieden de mogelijkheid om een nummer toe te voegen aan de 'auto reject list' zodat dat nummer u niet meer kan bellen, maar dat is lang niet zo voor alle Androïd-toestellen. Wat je wel op elk toestel kan doen is oproepen van een bepaald nummer automatisch doorsturen naar jouw voicemail. Nadeel van dit systeem is dat je eerst een contact moet aanmaken, dat de persoon in kwestie nog steeds tal van boodschappen kan nalaten op jouw voicemail en dat het geen tekstberichtjes blokkeert.Wil je meer mogelijkheden om nummers te blokkeren op een androïd-telefoon dan heb je een app nodig. De beste gratis app om oproepen en berichten te blokkeren in Android is Mr. Number.