Als je weet dat je zowat een derde van je leven slapend doorbrengt, dan kan je nachtrust monitoren en waar nodig bijsturen, nuttig zijn.

Er zijn nog nooit zoveel boeken verkocht als sinds het begin van de pandemie. Lezen is weer populair en kan zelfs met de ogen dicht, dankzij het audioboek.

Je hoort een liedje op de radio, maar je hebt de naam van de song en de uitvoerder gemist? Dan grijp je toch gewoon naar die app op je smartphone! Shazam vertelt het je.

Spotify, Qobuz, Apple Music en hun concurrenten hebben miljoenen songs in huis. Welkom in de jungle van de streamingdiensten, die op elkaar lijken, maar soms ook erg verschillen.

De koelkast, de keukenrobot, de oven... almaar meer huishoudtoestellen zijn vandaag verbonden met het internet. En dat zorgt niet enkel voor meer gebruiksgemak.

De verwarming weegt meestal het zwaarste door op je energiefactuur, of het nu om gas, stookolie of elektriciteit gaat. Een slimme thermostaat kan je helpen te besparen, maar zoals steeds zijn er voorwaarden.

Het geconnecteerde deurslot heeft de wind in de zeilen. De nieuwe sleutel is digitaal, zit in je smartphone, is handig en maakt nieuwe diensten mogelijk. Maar eerst die drempelvrees overwinnen.

De Vlaamse regering investeert 120.000 euro in de ontwikkeling van een digitale kluis waar elke burger zijn persoonlijke data, zoals gezondheidsgegevens, veilig kan bewaren. De Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) ontwikkelt het platform mee in een breder partnerschap.

Binnen, maar ook buiten. Overal duiken ze op. Bewakingscamera's zijn stilaan alomtegenwoordig en slapen nooit. Maar zijn ze ook aan elkaar gewaagd?

De Antwerpse start-up Nobi heeft een lamp ontwikkeld die alleenstaande ouderen helpt bij een val. Met artificiële intelligentie detecteert het apparaat wanneer de persoon valt, contacteert familie of de hulpdiensten en kan de deur openen voor hen.

Zoek je een oplossing om grote hoeveelheden gegevens te bewaren en gemakkelijk overal mee naartoe te nemen? Met een externe harde schijf is dat kinderspel. Maar welk type kies je best?

Hou je van opera, van jagen, zeilen, trektochten, ornithologie of misschien van astronomie? In al die gevallen heb je een verrekijker nodig. Maar niet meteen dezelfde!

De FOD Beleid en Ondersteuning waarschuwt voor phishing via de eBox, de digitale brievenbus van de overheid. Sinds 15 juni circuleert een phishingmail waarin staat dat men in aanmerking komt voor een 'coronacompensatie' via de eBox.