Er zijn nog nooit zoveel boeken verkocht als sinds het begin van de pandemie. Lezen is weer populair en kan zelfs met de ogen dicht, dankzij het audioboek.

Bent u ook stilaan gewonnen voor het lezen van e-books maar bent u er nog niet uit welke e-reader u wil of wil u eerst eens kennismaken met het fenomeen e-books vooraleer u de aankoop van een e-reader doet, dan is er steeds de mogelijkheid om e-books te lezen op uw laptop of desktopcomputer. Een overzicht van de software die u daarvoor kunt gebruiken.

Met een e-reader neem je al je favoriete boeken overal mee zoder dat ze plaats of gewicht innemen. E-books kopen, kan je doen in webwinkels, via de winkel die aan je e-reader gekoppeld is of via digitale boekenclubs zoals bv. Elly's Choice.

Om een digitaal boek te lezen kun je gebruikmaken van een speciaal daarvoor ontwikkelde e-reader maar ook steeds meer tablets lenen zich perfect daartoe. Er zijn inmiddels ook een hele reeks apps beschikbaar waarmee je digitale boeken kan lezen. We overlopen er enkele.

E-books of gedigitaliseerde versies van een kunnen in verschillende bestandsformaten worden aangeboden. Stilaan zijn er gelukkig een beperkt aantal formaten komen bovendrijven, die nu op alle courant in België verkochte e-readers kunnen worden gelezen. Een overzicht.

Sommigen zweren bij een papieren boek, anderen kiezen resoluut voor de digitale variant. Laten we de voor- en nadelen van e-books eens op een rijtje zetten.

Honderden boeken bij de hand in één licht apparaat, zegt het u iets? Dan is een e-reader misschien iets voor u. Of wilt u liever met het toestel dat u aanschaft ook nog andere dingen kunnen doen dan e-books lezen, dan kan een tablet met een ebookapp de oplossing zijn.

Tegenwoordig is er onder de e-books aan keuze absoluut geen gebrek meer. Daar waar bij de start vooral Engestalige literatuur beschikbaar was onder digitale vorm, worden er tegenwoordig ook tienduizenden Nederlandstalige boeken aangeboden. Waarin verschillen deze e-books van hun papieren tegenhangers?