De nieuwe Windows Live Hotmail biedt handige functies waarmee u tijd bespaart en meer gedaan kunt krijgen. Stel orde op zaken in uw Postvak IN, filter automatisch ongewenste berichten en werk in Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden in uw Postvak IN. Gratis, zelfs als u geen Microsoft Office op uw pc hebt geïnstalleerd.

Geen spam en ongewenste mails

Microsoft SmartScreen-technologie is zo ontworpen dat ongewenste e-mail wordt geblokkeerd voordat het in je Postvak IN terechtkomt. Bovendien worden afzenders van vertrouwelijke berichten gecontroleerd, bijvoorbeeld berichten met financiële gegevens.

U kiest zelf het filterniveau voor binnenkomende berichten. Klik daartoe links op de rode knop '1 x klikken tegen spam'. Kiest u voor 'Uitgebreid' dan worden de meeste ongewenste e-mails in de map Ongewenst geplaatst. Vinkt u 'Exclusief' aan dan ontvangt u alleen e-mail van contactpersonen en veilige afzenders, servicemededelingen van Windows Live Hotmail en berichten van MSN waarvoor uw account is aangemeld. Alle andere e-mail wordt in de map Ongewenst geplaatst, waar deze na tien dagen wordt verwijderd.

Opmerking: Controleer regelmatig de map voor ongewenste e-mail om er zeker van te zijn dat gewenste e-mail niet per ongeluk in deze map is geplaatst.

Als u een bericht krijgt waarvan u denkt dat het spam is, kunt u dit laten weten door even te klikken op Ongewenst.

Uw mailbox opruimen

Wilt u alle berichten van een bepaalde afzender verwijderen of verplaatsen naar een andere map, selecteer dan het vakje naast een bericht van die afzender.

Klik op Opruimen. U kunt alle berichten van de afzender nu verplaatsen of verwijderen.

Als u de optie aanvinkt om berichten van deze afzender altijd te verplaatsen of te verwijderen, wordt dit vanaf dan automatisch gedaan.

Werken met Office-bestanden

Als u een Microsoft Office-bestand ontvangt als bijlage, kunt u tijd besparen door het rechtstreeks in Hotmail te openen, zelfs zonder de meest recente versie van Office. Bekijk Excel-spreadsheets, Word-documenten, PowerPoint-presentaties en meer, gewoon door op de bijlage te klikken in Hotmail.

  • Open een Office-bestand dat u als bijlage hebt ontvangen in Hotmail door naast de bijlage op de naam van het bestand te klikken om het te openen in je browser.
  • Als u klaar bent met het bestand, klikt u op de Hotmail-link in de koptekst om terug te gaan naar Hotmail.

Als u een Office-bestand dat u hebt ontvangen als emailbijlage wilt bewerken, klik dan op de naam om het in de browser te openen.

  • Klik vervolgens op Bewerken in de browser en wijzig het bestand.
  • Klik op Opslaan.
  • Sluit het bestand en kies of je de wijzigingen wilt verzenden als antwoord.

Bekijk al uw e-mails op één plek

Stel Windows Live Hotmail in voor verschillende e-mailaccounts en krijg toegang tot services als Gmail, AOL Mail en Yahoo! Mail. U kunt e-mail van al deze accounts verzenden en ontvangen via Hotmail.

  • Klik in het linkerdeelvenster naast Postvak IN op het pictogram Extra en klik vervolgens op E-mail ontvangen van een ander account.
  • Klik op E-mailaccount toevoegen, typ het e-mailadres en wachtwoord voor het gewenste account en volg de instructies op het scherm.
  • Selecteer de map waar de e-mail van dit account moet terecht komen. U kunt ook een gekleurd pictogram selecteren om e-mail van dat account te markeren. Klik als u klaar bent op Opslaan.

Opmerking: als u over meerdere Hotmail-accounts beschikt, kunt u Windows Live ID's koppelen om gemakkelijk tussen de verschillende accounts te kunnen overschakelen zonder u opnieuw aan te melden. Meld u aan bij uw account en klik onder Andere opties op Gekoppelde ID's en volg de instructies op het scherm.

De nieuwe Windows Live Hotmail biedt handige functies waarmee u tijd bespaart en meer gedaan kunt krijgen. Stel orde op zaken in uw Postvak IN, filter automatisch ongewenste berichten en werk in Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden in uw Postvak IN. Gratis, zelfs als u geen Microsoft Office op uw pc hebt geïnstalleerd.Microsoft SmartScreen-technologie is zo ontworpen dat ongewenste e-mail wordt geblokkeerd voordat het in je Postvak IN terechtkomt. Bovendien worden afzenders van vertrouwelijke berichten gecontroleerd, bijvoorbeeld berichten met financiële gegevens.U kiest zelf het filterniveau voor binnenkomende berichten. Klik daartoe links op de rode knop '1 x klikken tegen spam'. Kiest u voor 'Uitgebreid' dan worden de meeste ongewenste e-mails in de map Ongewenst geplaatst. Vinkt u 'Exclusief' aan dan ontvangt u alleen e-mail van contactpersonen en veilige afzenders, servicemededelingen van Windows Live Hotmail en berichten van MSN waarvoor uw account is aangemeld. Alle andere e-mail wordt in de map Ongewenst geplaatst, waar deze na tien dagen wordt verwijderd.Opmerking: Controleer regelmatig de map voor ongewenste e-mail om er zeker van te zijn dat gewenste e-mail niet per ongeluk in deze map is geplaatst.Als u een bericht krijgt waarvan u denkt dat het spam is, kunt u dit laten weten door even te klikken op Ongewenst. Wilt u alle berichten van een bepaalde afzender verwijderen of verplaatsen naar een andere map, selecteer dan het vakje naast een bericht van die afzender. Klik op Opruimen. U kunt alle berichten van de afzender nu verplaatsen of verwijderen.Als u de optie aanvinkt om berichten van deze afzender altijd te verplaatsen of te verwijderen, wordt dit vanaf dan automatisch gedaan.Als u een Microsoft Office-bestand ontvangt als bijlage, kunt u tijd besparen door het rechtstreeks in Hotmail te openen, zelfs zonder de meest recente versie van Office. Bekijk Excel-spreadsheets, Word-documenten, PowerPoint-presentaties en meer, gewoon door op de bijlage te klikken in Hotmail. Als u een Office-bestand dat u hebt ontvangen als emailbijlage wilt bewerken, klik dan op de naam om het in de browser te openen.Stel Windows Live Hotmail in voor verschillende e-mailaccounts en krijg toegang tot services als Gmail, AOL Mail en Yahoo! Mail. U kunt e-mail van al deze accounts verzenden en ontvangen via Hotmail.Opmerking: als u over meerdere Hotmail-accounts beschikt, kunt u Windows Live ID's koppelen om gemakkelijk tussen de verschillende accounts te kunnen overschakelen zonder u opnieuw aan te melden. Meld u aan bij uw account en klik onder Andere opties op Gekoppelde ID's en volg de instructies op het scherm.