In de mail wordt gevraagd om een aantal gegevens te bezorgen, in ruil voor een De Lijn-pas van 50 euro. Het is een valse mail en wie hem krijgt, kan de mail best doorsturen naar verdacht@safeonweb.be.

De Lijn benadrukt nog dat promotieacties alleen verlopen via haar eigen kanalen. Bovendien bevat de afbeelding verschillende fouten: het afgebeelde voertuig is geen lijnbus, Lijnkaarten van 50 euro bestaan niet en de afgebeelde chipkaart wordt alleen gebruikt voor abonnementen.

Meer informatie over phishing en tips om dit te voorkomen, zijn terug te vinden op www.safeonweb.be

In de mail wordt gevraagd om een aantal gegevens te bezorgen, in ruil voor een De Lijn-pas van 50 euro. Het is een valse mail en wie hem krijgt, kan de mail best doorsturen naar verdacht@safeonweb.be.De Lijn benadrukt nog dat promotieacties alleen verlopen via haar eigen kanalen. Bovendien bevat de afbeelding verschillende fouten: het afgebeelde voertuig is geen lijnbus, Lijnkaarten van 50 euro bestaan niet en de afgebeelde chipkaart wordt alleen gebruikt voor abonnementen.Meer informatie over phishing en tips om dit te voorkomen, zijn terug te vinden op www.safeonweb.be