De berichtendienst WhatsApp Messenger wordt gebruikt op smartphones. Via WhatsApp kunt u berichten versturen, vergelijkbaar met sms'en. Alleen kost het versturen van berichtjes en afbeeldingen geen geld per verzonden bericht. De berichten worden verstuurd en ontvangen via de internetverbinding. Het eerste jaar kunt u geheel gratis gebruikmaken van de dienst, daarna wordt er elk jaar een klein bedrag (minder dan een euro) gevraagd. U betaalt natuurlijk wel voor het gebruik van de internetverbinding. Naast het verzenden van berichten, kunnen gebruikers van WhatsApp ook groepen aanmaken en elkaar afbeeldingen, video's en geluidsopnamen sturen.

Whatsapp voor iPhone

WhatsApp kunt u downloaden in de App Store (iPhone) en Play Store (Android-toestel). Hier beschrijven we hoe u de app gebruikt opeen iPhone.
U gebruikt de app zo:

 1. Zodra u de app hebt geopend, vraagt WhatsApp om toegang tot uw contacten. Tik op OK.
 2. Daarna vraagt WhatsApp of het pushberichten mag sturen. Dat zijn berichten die automatisch op uw telefoon verschijnen. Wij tikken op OK.
 3. WhatsApp is gekoppeld aan uw telefoonnummer, daarvoor wordt het nummer geverifieerd. Voer uw telefoonnummer in en tik op Gereed.
 4. Het door u ingegeven nummer wordt getoond. Indien het nummer juist is, tikt u op Ja.
 5. U ontvangt een sms met een code. Typ de verificatiecode over.
 6. Tik in het welkomstscherm op Ga door.
 7. Vervolgens moet u uw accountgegevens invullen. Tik op Uw naam en typ uw naam.
 8. Tik eventueel op voeg foto toe als u een foto wilt toevoegen.
 9. Tik op 'Maak foto' of 'Kies bestaande'. Als u op Kies bestaande tikt, vraagt WhatsApp toegang tot uw foto's. Tik op OK. Tik op de gewenste foto en vervolgens op Kies.
 10. Tik op Gereed.

Gesprek beginnen

U kunt nu gebruikmaken van WhatsApp. U kunt een gesprek beginnen met contacten die ook WhatsApp hebben geïnstalleerd op hun telefoon. Als u een bericht wilt sturen naar één van uw contactpersonen, volgt u onderstaande stappen.

 1. Tik onder in het scherm op Chats.
 2. Tik rechtsboven in het scherm op het pictogram van een blaadje met potlood.
 3. Tik op de contactpersoon die u een bericht wilt sturen.
 4. U ziet nu een chat-scherm. Typ uw bericht en tik op Stuur.
 5. Om alle gesprekken te zien, tikt u linksboven in scherm op Chats.

WhatsApp voor Androïd

 1. Zodra u de app hebt geopend, ziet u een openingsscherm. Wilt u meer informatie over de voorwaarden, dan kunt u tikken op 'Voorwaarden en bepalingen'. Klik anders op Akkoord en doorgaan.
 2. WhatsApp is gekoppeld aan uw telefoonnummer, daarvoor wordt het nummer geverifieerd. Typ uw telefoonnummer en tik op OK.
 3. Het door u ingegeven nummer wordt getoond. Indien het nummer juist is, tikt u op OK.
 4. Wacht totdat de automatische herkenning van sms-berichten aan nummer is uitgevoerd. Zodra de telefoon klaar is met verifiëren, komt u automatisch op het volgende scherm.
 5. Vervolgens moet u uw accountgegevens invullen. Tik op het potlood-pictogram en typ uw naam. Om eventueel ook een profielfoto erbij te plaatsen, tikt u op het grijze poppetje. Tik op de plek waar de gewenste foto staat en vervolgens op de foto en tot slot op OK.
 6. Tik op Volgende.
 7. Tik in het welkomstscherm op Doorgaan.

Gesprek beginnen
U kunt nu gebruikmaken van WhatsApp. U kunt een gesprek beginnen met contacten die ook WhatsApp hebben geïnstalleerd op hun telefoon. Als u een bericht wilt sturen naar één van uw contactpersonen, volgt u onderstaande stappen.

 1. Tik rechtsboven in het scherm op het pictogram van een enveloppe met een plusteken.
 2. Tik op de contactpersoon die u een bericht wilt sturen.
 3. U ziet nu een chat-scherm. Typ uw bericht en tik op het pijl-pictogram.
 4. Om alle gesprekken weer te zien, tikt op linksboven in beeld op het pijltje.
De berichtendienst WhatsApp Messenger wordt gebruikt op smartphones. Via WhatsApp kunt u berichten versturen, vergelijkbaar met sms'en. Alleen kost het versturen van berichtjes en afbeeldingen geen geld per verzonden bericht. De berichten worden verstuurd en ontvangen via de internetverbinding. Het eerste jaar kunt u geheel gratis gebruikmaken van de dienst, daarna wordt er elk jaar een klein bedrag (minder dan een euro) gevraagd. U betaalt natuurlijk wel voor het gebruik van de internetverbinding. Naast het verzenden van berichten, kunnen gebruikers van WhatsApp ook groepen aanmaken en elkaar afbeeldingen, video's en geluidsopnamen sturen. WhatsApp kunt u downloaden in de App Store (iPhone) en Play Store (Android-toestel). Hier beschrijven we hoe u de app gebruikt opeen iPhone. U gebruikt de app zo:Gesprek beginnen U kunt nu gebruikmaken van WhatsApp. U kunt een gesprek beginnen met contacten die ook WhatsApp hebben geïnstalleerd op hun telefoon. Als u een bericht wilt sturen naar één van uw contactpersonen, volgt u onderstaande stappen.Gesprek beginnenU kunt nu gebruikmaken van WhatsApp. U kunt een gesprek beginnen met contacten die ook WhatsApp hebben geïnstalleerd op hun telefoon. Als u een bericht wilt sturen naar één van uw contactpersonen, volgt u onderstaande stappen.