KPN werkt voor de dienst samen met het Amerikaanse encryptiebedrijf Silent Circle. "KPN is de eerste telecomaanbieder ter wereld die de diensten van Silent Circle gaat doorverkopen", klinkt het in een persbericht.

"Het bedrijf is hiervoor de exclusieve rechten voor zijn thuismarkten overeengekomen." Die thuismarkten zijn Nederland, Duitsland en België. In ons land is KPN actief als Base.

Silent Circle maakt apps die het telefoon-, sms- en e-mailverkeer op alle bestaande telefoons versleutelen. Om privacy te garanderen, slaan de apps en diensten geen "metadata" op en worden de encryptiesleutels uitsluitend beheerd op de toestellen van de gebruikers zelf.

Na de communicatie wordt de geheime sleutel bij de gebruikers vernietigd en is het niet mogelijk om de inhoud van het gesprek of de data nog te ontcijferen, zegt KPN.

KPN werkt voor de dienst samen met het Amerikaanse encryptiebedrijf Silent Circle. "KPN is de eerste telecomaanbieder ter wereld die de diensten van Silent Circle gaat doorverkopen", klinkt het in een persbericht."Het bedrijf is hiervoor de exclusieve rechten voor zijn thuismarkten overeengekomen." Die thuismarkten zijn Nederland, Duitsland en België. In ons land is KPN actief als Base. Silent Circle maakt apps die het telefoon-, sms- en e-mailverkeer op alle bestaande telefoons versleutelen. Om privacy te garanderen, slaan de apps en diensten geen "metadata" op en worden de encryptiesleutels uitsluitend beheerd op de toestellen van de gebruikers zelf. Na de communicatie wordt de geheime sleutel bij de gebruikers vernietigd en is het niet mogelijk om de inhoud van het gesprek of de data nog te ontcijferen, zegt KPN.