Itsme, de Belgische identiteitsapp waarbij kaartlezers of online wachtwoorden overbodig worden, viert zijn eerste verjaardag met 350.000 actieve klanten. Die gebruiken de app gemiddeld vier keer per maand.

Op de Internationale Epilepsie Dag lanceert de Limburgse start-up Epihunter een oplossing om verborgen aanvallen van epilepsie te detecteren bij jongeren. Epihunter is een app die verbonden is met een EEG-hoofdband, zodat er een lampje gaat branden wanneer de hersenen 'op pauze' gaan.

In UZ Leuven is een app ontwikkeld die artsen, huisartsen en specialisten helpt om een betere keuze te maken in de verschillende types geneesmiddelen voor patiënten met type 2 diabetes. Daarvoor bestond al een internationale richtlijn, maar die houdt geen rekening met de Belgische terugbetalingscriteria.

Borstkankerpatiënten zullen binnenkort gebruik kunnen maken van een innovatieve app die hun levenskwaliteit en comfort tijdens de behandeling moet verbeteren. Ook de zorg zelf moet daardoor meer op maat van de patiënt kunnen. Na de testfase willen de onderzoekers de app ook voor andere types van kanker inzetten.

De app 112 be is een feit. Met deze app kan je de noodcentrales contacteren als je dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België. Geen kans meer dat je in de paniek van het moment niet meer weet welk nummer je juist moet vormen.

Eén digitale identiteit, die de kaartlezers en de vele wachtwoorden op het internet vervangt? Met de mobiele app itsme® is het mogelijk. Dankzij deze app kan elke Belg online ondubbelzinnig zijn identiteit bewijzen, of hij nu een betaling in een webshop doet of online een officieel document ondertekent.

Bestuurders die betrokken zijn bij een aanrijding, kunnen voortaan gebruikmaken van een app om aangifte te doen. De app, Crashform genaamd, werd donderdag voorgesteld door Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen.

Om de patiënt in zijn dagelijks leven met diabetes beter te begeleiden, stelt Sanofi vanaf vandaag een gratis nieuwe app 'Diabetes24' ter beschikking voor patiënten en zorgverleners.

Wie deze zomer naar een optreden of muziekfestival trekt, kan de gratis decibelmeter-app van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie downloaden op zijn smartphone. Met de app kan je het geluidsniveau meten en nagaan hoe groot het risico is op gehoorschade.

In korte tijd is een nieuw spelletje voor de mobiele telefoon, Pokémon Go, uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Sinds zaterdag is het ook in ons land beschikbaar, al hadden heel wat fans het al eerder via een omweg weten te bemachtigen. Wat is er zo bijzonder aan dit spel?

Pieter Paul gidst je door de wereld van beeldende kunst op basis van geolocatie. De app neemt je mee naar kunstlocaties bij jou in de buurt, geeft informatie wanneer je het wilt, houdt een agenda bij met evenementen en geeft tips op basis van je favoriete kunstwerken en kunstenaars.

Argenta lanceert de gratis app 'Argenta Veilig Onderweg' die de sociale media, e-mail en chatprogramma's blokkeert wanneer je met de wagen rijdt. Daarmee wil de bank-verzekeraar haar steentje bijdragen tot het verhogen van de verkeersveiligheid.

De eerste stapjes van je (klein-)kind, die leuke nieuwjaarsbrief die ze komen voorlezen, de speech van je man op het huwelijk van je dochter... Er zijn zoveel gelegenheden die de moeite zijn om vast te leggen, te bewaren en te delen met anderen. De nieuwe app Froomit maakt dat eenvoudig mogelijk.

Vertrekt u deze zomer op reis naar de een of andere exotische bestemming. Laat u zeker niet afschrikken door taalbarrières. Met Google Translate staat u nergens meer met uw mond vol tanden. Hiermee kan je je in een ander land verstaanbaar maken, zelfs zonder mobiel internet!

De bancontactkaart is een handig en veel gebruikt betaalmiddel. Met de app van Bancontact/Mister Cash komt er nu een betaalmogelijkheid bij, specifiek ontworpen voor situaties waar betalen met de bancontactkaart moeilijk of gewoon niet mogelijk was.