Zijdezachte feestnacht

Satijn, fluweel, tule, glanzend zachte stofjes... Meer heb je niet nodig om ieders ogen te doen fonkelen en voor instant feeststemming te zorgen. Bij jong en oud.

Laat je inpakken door tule!

Luchtig, dansbaar, spotgoedkoop,... Dit jaar geen feestgarderobe zonder tule. Punksters wisten haar al naar hun hand te zetten in zwarte jurk en combat boots. Een schril contrast met de frele beginnende ballerina’s, de taille omhuld met een zachte wolk van pastel. Evenmin iets te maken met de baljurken van jonge meisjes die, eenmaal getrouwd, de tule van hun onvergetelijke prinsessenjurken omtoverden tot een decoratief kleedje voor de wieg van hun baby (in de jaren 50-60 waren de hygiënevoorschriften lichtjes anders). Vandaag vind je de tule rok gewoon in het winkelrek. Maar de meest elegante rok maak je makkelijk zelf, door de stof op een brede elastieken tailleband te bevestigen. Laat hem contrasteren met een wollen trui, zoals ons model Sjimmy. Of met fluweel, zoals het modelkinderen betaamd en dus ook Linde (hieronder). Of draag hem als de rok van een mantelpakje, zoals die kleine schat van een Anneli (p.82), een idee dat je ook kan inspireren als je de jaren van verstand hebt bereikt. Enige voorwaarde is dat je die rok dan op knielengte draagt.

Met dank aan architect Ruben Beeuwsaert uit Bachte-Maria-Leerne, papa van Linde en Anneli, die ons zijn mooie woning liet inpalmen voor deze shooting. Productie, Anne Vanderdonckt ? Foto’s, Michèle Francken ? Styling, Sonja Mertens ? Make-up, Isolde Roels ? Verkoopsinfo p. 154.

Productie Anne Vanderdonckt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content