Zee-klasse

Meer dan ooit kunt u in de maand mei aan onze Belgische kust terecht voor een flinke portie cultuur en ontspanning, afgewisseld met een stevige duinenwandeling.

De vouwfolder met de beschrijving van de wandeling kunt u aanvragen bij de toeristische diensten van De Haan (tel. 059 24 21 34) en Wenduine (tel. 050 41 24 69).

Info: tel. 059 70 11 99. Reservatie zeiltrips:

tel. 059 70 22 51

2003 Beaufort: een kunststorm

Sinds 2 weken zijn de 32 bakens, billboards en projecten van het kunstparcours ‘2003 Beaufort’ geplaatst tussen Het Zwin en De Panne (zie Plus Magazine van april). U kunt ze gratis bezoeken maar de locaties vinden, blijkt niet altijd eenvoudig.

l De Wandelgids 2003 Beaufort is een handig hulpmiddel. Hij kost a 5 en is o. m. te koop in de toeristische diensten van de kustgemeenten en in het Museum voor Moderne Kunst in Oostende.

l De brochure Vlaanderen-aan-Zee 2003 pakt uit met speciale Beaufort-arrangementen in 10 badplaatsen. Elk arrangement omvat twee overnachtingen, het 3-dagenpasje van De Lijn, de Wandelgids, een fietsbrochure en een infopakket over de gemeente waar u overnacht. Prijzen vanaf a 62. Brochure:bij de toeristische diensten van de kust en Toerisme Vlaanderen (% 02 504 03 90).

l Voor alle info is er de 2003 Beaufort-lijn: % 070 22 50 04

Door de duinbossen

Voor liefhebbers van een stevige (strand)wandeling is het bewegwijzerde Duinbossen Wandelpad tussen De Haan en Wenduine een aanrader. Vertrek en aankomst aan het oude tramstationnetje van De Haan (dat op 31 mei a.s. zijn honderdste verjaardag viert). De wandeling is 10,5 km lang en voert eerst langs het strand, dan over de Spioenkop (met zijn 31 meter één van de hoogste duinen aan de Belgische kust) en ten slotte door de dichte duinbossen (een prachtig natuurreservaat). Op het einde van de wandeling komt u voorbij geklasseerde villa’s uit de jaren twintig.

Drakkars in Oostende

Het evenement Oostende voor anker brengt dit jaar 80 historische schepen naar de Ensorstad en heeft plaats van 22 t.e.m. 25 mei. Het gaat vooral om authentieke exemplaren of reconstructies van kleinere vissers- en passagiersschepen die ooit op de Noordzee voeren. Ook de Belem (het grootste opleidingszeilschip van Frankrijk) en de Grand Turk (een Brits fregat uit de oorlog tegen Napoleon) zijn vier dagen lang te bezoeken. Dit jaar vormen de Vikings het grote thema van het evenement. Op het Stationsplein wordt een Vikingdorp gereconstrueerd en op het Klein Strand wordt de landing van de Noormannen overgedaan met de Jonburg, een nauwkeurige kopie van een drakenschip. Alle bezoeken aan de schepen zijn gratis. Alleen een trip op zee met een oud zeilschip is betalend (euro 20). De kleinere boten liggen aangemeerd aan het Mercatordok, de grote zeilschepen en de drakkars aan het Montgomerydok (aan de oosteroever van de vaargeul, er rijdt een pendelbus).

Vreemde etalages

Als u ergens tussen 2 mei en 1 juni door de winkelstraten van Blankenberge loopt, wacht u meer dan één verrassing. Onder het motto Kunst in de etalages werden een aantal winkels door lokale kunstenaars opnieuw aangekleed. Nu eens gebeurde dat op een subtiele, dan weer op een extravagante manier. Om deze originele vorm van ‘window shopping’ makkelijker te maken, heeft de toeristische dienst zelfs een foldertje samengesteld dat u de weg wijst langs de verschillende etalages.

Info: VVV Blankenberge tel. 050 41 22 27 n

A Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content