© FOTO'S ISOPIX

Zandkoekjes met pesto van wortelloof en gekonfijte tomaat

(Voor 4 personen)

Loof van 1 bussel wortelen ? 1 teentje look ? 30g geraspte parmezaan ? 15 + 3cl olijfolie ? 70g maïsbloem ? 65g rijstbloem ? 3g zout ? 20g gekonfijte tomaten.

Voor de pesto. Haal het loof van de wortelen en mix met een teentje geplette look uit de lookpers en de parmezaan, terwijl je beetje bij beetje 15 cl olijfolie toevoegt tot je een smeuïge puree bekomt.

Warm de oven voor op 180°C. Meng de twee soorten bloem met het zout.

Plet de gekonfijte tomaten en meng ze met de pesto. Doe dit alles bij het bloemmengsel en kneedt tot een homogeen deeg: niet te droog, niet te vochtig. Voeg indien nodig de resterende 3 cl olijfolie toe.

Vorm deegbolletjes van 15 tot 20g en druk ze lichtjes plat. Leg de koekjes op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Zet 40 tot 45 minuten in de oven.

Laat de koekjes helemaal afkoelen. Berg ze daarna op in een blikken doos of een glazen bokaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content