(Voor 4 personen)
...

(Voor 4 personen)1 potje volle yoghurt (125 cl), dat je daarna 1 x vult met gesmolten boter, 2 x met suiker en 4 x met bloem, 3 schijven ananas, 3 eieren, 1 zakje bakpoeder, 25 g gekonfijte sinaasappelschil, 1 eetlepel ongezouten pistachenoten, 20 g amandelschilfers, poedersuiker.1 Warm de oven voor (7 - 210°). Leg bakpapier in de bakvorm.2 Snij de ananas in stukjes. Doe de yoghurt in een slakom. Voeg eieren, boter en suiker toe en meng met een garde. Roer er de bloem en het bakpoeder onder en voeg de ananasstukjes toe. Giet in de bakvorm en zet 10 minuten in de oven.3 Snij de sinaasappelschil in stukjes en hak de pistachenoten.4 Strooi na tien minuten bakken de sinaasappelschil, de pistachenoten en de amandelschilfers over de cake. Verlaag de oven tot stand 6 (180°) en laat 25 minuten bakken.5 Kijk of de cake gaar is en laat indien nodig nog vijf minuten bakken. Haal uit de oven en laat de cake lauw worden, haal hem uit de bakvorm, bestrooi met poedersuiker en dien lauw of koud op.