© ISOPIX

Witlofgratin met munster en pancetta

(Voor 4 personen)

8 stronkjes witlof ? 60 g boter ? 10 cl water ? peper en zout ? 16 sneetjes pancetta ? 240 g munsterkaas ? 40 g bloem ? 50 cl melk ? 50 g zure room

? Snij het harde kontje van het witlof af en haal de buitenste blaadjes weg. Stoof de stronkjes vijf minuten in een pan met 20 g boter. Voeg 10 cl water toe, breng op smaak met peper en zout en laat nog tien minuten garen op een matig vuur.

? Laat het witlof uitlekken en rol vervolgens elk stronkje in twee sneetjes pancetta. Leg ze vervolgens in een gratinschotel. Snij de munsterkaas in plakjes. Warm de oven voor op 180°C (stand 6).

? Maak de bechamelsaus. Laat 40 g boter schuimen in een kookpot, voeg de bloem in één keer toe en meng twee minuten met de garde. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe en laat indikken.

? Voeg daarna ook de zure room toe en kruid opnieuw met peper en zout.

? Giet de bechamelsaus over het witlof, leg er plakjes munsterkaas op en laat 20 tot 25 minuten bakken in de oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content