© STOCKFOOD/ISOPIX

Wintersoep

4 personen ? 1,25 uur

? 30 g kaviaar ? 750 g bloemige aardappelen, in blokjes ? 4 bollen knoflook in aluminiumfolie ? oe prei, in reepjes ? 2 takjes tijm ? 2 el verse kruiden, gehakt ? 1 kl citroenzeste ? 100 g room ? 30 g boter + extra, gesmolten ? 100 ml witte wijn ? 1 l groentebouillon ? 8 sneden brood ? olijfolie ? peper en zout.

1. Bak de bollen knoflook 40 minuten in de oven op 180°C, laat afkoelen en haal er de tenen uit.

2. Kleur de prei en aardappelen in olijfolie en boter. Voeg de look en de tijm toe, laat stoven, blus met wijn. Voeg de bouillon toe en laat 25 minuten koken.

3. Verwijder de tijm, kruid met peper en zout, voeg de room toe en mix glad. Meng de kruiden met de zeste.

4. Steek cirkels uit het brood, toast ze en dip ze in de gesmolten boter en de kruiden. Serveer de soep met de overige kruiden, kaviaar en toast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content