© FOTO'S ISOPIX

Wijtingfilets met munt, stroaardappeltjes en mosterdroom

(Voor 4 personen)

4 grote bintjes, 4 mooie wijtingfilets op vel, 2 eetlepels druivenpitolie, 2 takjes munt, fleur de sel, frituurolie, zout, 8 eetlepels room, 4 eetlepels mosterd op oude wijze.

1 Schil de aardappelen en snij ze in fijne reepjes met een grove rasp. Leg ze in koud water.

2 Warm de oven voor op stand 5 (150°C).

3 Leg de wijtingfilets naast mekaar op een bakplaat met bakpapier, met het vel naar boven. Bestrijk de filets met druivenpitolie. Leg de muntblaadjes op het vel. Breng op smaak met fleur de sel. Zet in de oven en laat 20 minuten bakken.

4 Verwarm intussen de frituurolie. Laat de aardappelreepjes uitlekken en dep goed droog. Gooi telkens een handvol reepjes in de hete frituurolie en laat bakken tot ze goudbruin zijn.

5 Laat uitlekken in een vergiet en doe ze daarna in een slakom met keukenpapier. Frituur alle aardappelreepjes en strooi er tenslotte wat zout op.

6 Warm de room en de mosterd op in een kookpot op een zacht vuurtje. Voeg een snuifje zout toe.

7 Leg de wijtingfilets voorzichtig op de borden. Schik er de aardappelreepjes op en overgiet met een scheutje mosterdsaus. Dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content