Wie zoekt die vindt

Bijzonder kasteel

Wie bezit informatie over het kasteel van Noisy in Celles-Gendron dat ook wel ‘Home de Noisy’ of ‘Chateau de la Miranda’ werd genoemd? Willen alle mensen er die ooit hebben verbleven of gewerkt me schrijven of mailen? Foto’s en postkaarten zijn zeer welkom.

Oud boek

Ik zoek het boek Klerken in de goên ouden tijd van Jos Janssens dat waarschijnlijk verscheen bij uitgeverij Vonksteen.

Reünie

Ik wil in 2007 een reünie organiseren met de plechtige communicanten van 50 jaar geleden, in 1957. Enkele namen : Alice en Maria Janssens, Frieda Pauwels, Louisa Embrechts, Viviane van de Bossche, Rita Noukens, Lutgard Luyckx, Bertje van Pul, Marie-Louise Broeckx, Marie-Louise Theys. Ik hoop van iedereen iets te horen.

Jeugdvrienden

Tijdens een vakantie in Sitges (Spanje) in 1967-68 leerde ik Jef Verstraeten kennen. Later woonde hij in de Baasrodestraat 21 in Lebbeke. Hij had 3 broers en een zus, Maria. Jef speelde voetbal bij Lebbeke en had voor regent gestudeerd. Ik zoek ook José Gabriëls uit Bree, de zus van Jaak Gabriëls. Zij was mijn vriendin op het pensionaat in Hasselt in de jaren zestig.

Italiaans lied

Wie kan me de tekst bezorgen van het lied Solo per te Lucia van Bixio û Cherubini uit de film La Canzone dell’amore?

Bommenboek

Na de Tweede Wereldoorlog is er een boek (je) verschenen over de inslagen van de V1 en V2-bommen in Antwerpen, Borgerhout en Deurne. Het was met foto’s geïllustreerd. Wie kan mij helpen het te vinden?

Oude kameraad

In 1952 heb ik Romain Vandevelde voor het laatst gezien. In de jaren 1944-45 verbleven we in weeshuis Ons tehuis in Ieper. Ik was daar omdat mijn ouders gescheiden waren. In 1952 verliet ik het weeshuis, maar hij bleef er tot zijn achttiende. Waar is Romain nu?

Vlaamse roots

Ik had onlangs contact met Joyce. Zij woont in Dewitt (Michigan – in de VS) en is op zoek naar haar roots. Haar grootmoeder Hortense Van Hauwe werd op 13 februari 1896 in Moerbeke geboren en overleed in Michigan. Haar overgrootouders, Theophile Van Hauwe en Marie Louise Mechelinck stierven resp. in 1958 en 1956. Zij hadden 12 kinderen. Ik herinner me: Alfons, Camiel, Prosper, Gustaaf, Martha, Leonard, Cesar, Maria, Leo, Stephanie en Hortense. Stephanie huwde Pieter De Mul. Hortense trouwde met Edward Staelens en vertrok in 1913 naar de USA. Wie weet meer van deze familie?

40 jaar later

In het voorjaar hielden wij een reünie van de laatstejaarsstudenten 1962-63 van de Elite school aan de Bisschopstraat in Antwerpen. Het adres van Jeanine Clood (vroeger Dambruggestraat) hebben wij nog niet kunnen achterhalen. Voor een volgende reünie op 18 november zijn wij ook ook op zoek naar het tweede jaar. Ontbreken: Paul Braspennincx, Ludo Apers, Walter Aertgeerts, Pierre Aelen, Lydia Van Dessel, Christiane Janssens, Frieda Huybrechts, Liliane Minnen, Jacqueline Thiel, Annie Boon, Irène Leblanc en Irène Verelst. Wie zich herkent, gelieve contact op te nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content