Wie zoekt die vindt

% 016 56 33 68

ludovic.goossens@belgacom.net

% 052 21 45 01

daniel.potteau@pandora.be

% 09 339 18 42

% 059 80 05 93

% 059 50 03 57

% 09 378 58 85

jef.steenssens@ pandora.be

% 0477 76 49 05

Lea, laat van je horen!

Dit fotootje van mijn jeugdvriendin Lea Tielemans is zo’n 36 jaar geleden genomen. Na haar huwelijk woonde ze in Aarschot (haar man heette Daems met zijn familienaam). Op 26 februari 1975 kreeg ze haar zoontje David. Later is ze naar Leuven verhuisd en heb ik alle contact met haar verloren. Lea, als je dit leest, laat iets van je horen!

Geheimen van een oud strijkijzer

Op oude strijkijzers, die je op de kachel moest verwarmen, zie je vaak cijfers en letters staan in of op het metaal. Zo heb ik een exemplaar met het cijfer 6 en de letters H G D (naast elkaar) op de bovenkant en op de zool van het strijkijzer. Kan iemand me vertellen wat ze betekenen?

Kopl Simelovitz

Wie weet iets over de joodse kunstenaar Kopl Simelovitz die van 1927 tot 1943 in Gent woonde (Begijnhofdries 14)? Hij werd naar Auschwitz gedeporteerd. Heeft iemand misschien nog werk van hem? Elke informatie, hoe klein ook, is welkom!

‘Peinture sur soie’

Voor mijn hobby (zijdeschilderen) ben ik op zoek naar oude edities van de Franse reeks Peinture sur soie van de Editions de Saxe (Tricot Sélection). Alle kosten worden vergoed.

Belg zijn is tof!

Graag zou ik mijn naar Schotland uitgeweken familie verrassen met het plaatje It’s Great To Be A Belgian, dat werd gezongen door Mr. John. Ik kan het nummer nergens meer in de handel vinden. Wie kan me dit singeltje (of een opname ervan) bezorgen?

Rilke & Co

Al lang ben ik op zoek naar de novelle Die Weise von Leben und Tod des Cornets Christoph Rilke van Rainer Maria Rilke (ooit uitgegeven door Desclée-De Brouwer) en het oude leerboek Duits Zum Lernen und zum Lesen voor de laatste jaren van het middelbaar onderwijs (met gedichten van o.m. Goethe en Heine). Ook zoek ik een boek van zo’n twintig jaar geleden dat zich rond het Sint-Vincentiusgenootschap in Antwerpen of Limburg afspeelt.

Waar zijn Victor en Anita?

In mijn jeugdjaren bracht ik zalige vakanties door bij het gezin van Victor Leyten en Anita Cloeck in Kapellen. Ze hadden drie kinderen (Mayra, Aileen en Timothy). Ik zou ze dolgraag terugzien. Naar het schijnt zouden ze nu in Frankrijk wonen. Anita’s vader was apotheker in Ekeren. Kan iemand me een adres of een ander spoor bezorgen?

Baltische hoofdsteden

We plannen een reis naar de Baltische hoofdsteden en daarom zouden we graag informatie krijgen van lezers die vorig jaar deelnamen aan de cruise van Plus Magazine naar deze steden. Mail ons uw telefoonnummer, dan bellen we u zelf op, zodat u geen kosten hebt.

Voor mijn beste kameraad

In november vorig jaar overleed mijn beste kameraad, het hondje Reno. Om hem te eren ben ik op zoek naar een Engelstalig gedicht, opgedragen aan zijn ras, de Westhighland White Terrier (in de volksmond vaak Cesarke genoemd). Ik ken helaas slechts één regel van het gedicht: “I miss the waggly (of waggling) tail...” Ik zou het geweldig vinden als iemand me de volledige tekst kon bezorgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content