Wie zoekt die vindt

Een te gek jubileum?

Om het gouden jubileum van onze ouders op te vrolijken, zijn we met de kinderen en kleinkinderen op zoek naar originele ervaringen van andere families en gekke feest-ideetjes. Dank bij voorbaat!

Klompenlied

Mijn vader was klompenmaker. Omdat ik graag liedjes van vroeger zing, ben ik nu op zoek naar de volledige tekst van het Klompenlied. Dat werd nog gezongen toen ik op de lagere school zat. Ik herinner me alleen het refrein (‘Klompen aan de voet, klompen aan de voet, staan onze guitjes goed’) en het begin van een strofe (‘Kap ik mijn wilgenblokjes, sporend over de baan, hol om er in te tieren, hard om er mee te slaan’).

Grootmoeder gezocht

Voor onze stamboom zoek ik de gegevens (en zo mogelijk ook een foto) van mijn grootmoeder. Ze heette Helena Seys en was geboren in Lombardsijde, waar ze ook is overleden. In een eerste huwelijk was ze getrouwd met Pieter Gilles.

Oude dieselmotor

Ik verzamel oude dieselmotoren en kwam onlangs in het bezit van een Linke-Hofmann. Alle gegevens ontbreken. Op het motorplaatje staat alleen vermeld ‘Linke-Hofmann Busch Werke Aktiengesellschaft û Werk Breslau û 1 Cyl. Dieselmotor NE 45PS û 375/DMin û Baunr. 1655 û Baujahr 1953’. Wie kan me documentatie of meer gegevens bezorgen?

Uw getuigenis in een kunstwerk?

Als kunstenares vraag ik uw medewerking. Met allerlei materiaal maak ik huisjes ter grootte van een strandcabine. Op cultuurevenementen worden die op de straat of in een gebouw geplaatst. De binnenkant van de huisjes wil ik bekleden met getuigenissen van oudere mensen. Daarom deze oproep aan lezers vanaf 60 jaar (70-plussers ook welkom!): stuur me een tekst met uw voornaam en leeftijd. Beschrijf hoe uw leven er nu uitziet (activiteiten, gezondheid...). Een gedicht of bood- schap mag ook. En een foto erbij zou nog leuker zijn!

Jeugdgedicht

In mijn jonge jaren was er een populair gedicht met de beginverzen “Er stond een late zonnebloem te slenzen in de laatste zon / En niemand in de wereld die haar nog helpen kon.” Zijn er lezers die me de volledige tekst en de naam van de dichter kunnen bezorgen?

Twee oude knarren

Ik zoek twee onvindbaar geworden oude boeken: Het geluk van rijk te zijn van Hen-drik Conscience en Tineke van Hove van Abraham Hans. Ik vergoed graag de kosten.

Atheneum Etterbeek 1953

In 1955 was het gedaan met de mooie schooltijd in het Koninklijk Atheneum van Etterbeek. Sedertdien heb ik niemand van mijn klasgenoten teruggezien en ik zou het geweldig vinden als we een reünie konden houden. De foto werd niet in 1955 maar in 1953 genomen (we zaten toen in het 5de Moderne). Ik zit onderaan links op de foto. Ik herinner me alleen nog de namen van Marie-Louise Desmet en Nicole Depelsemaecker (naast mij), Hennie Van Es, Jan Devleminck en Nicole Vermeire (middenrij) en Julien Godts. Herkent u zich op deze foto of kent u iemand van deze oud-klasgenoten, laat me dan a.u.b. iets weten!

Legercollega’s Hasselt 1954-1955

Een halve eeuw geleden begon ik aan mijn legerdienst bij het Elfde Linie in Hasselt. Graag zou ik mijn legercollega’s van toen nog eens terugzien. Kan iedereen die zich op dit kiekje herkent, contact met mij opnemen? Enkele namen ken ik nog: Jef Lijnen (toen uit Houthalen), Julien Laarmans (Kermt),

Meeuws (Lummen) en Steegmans (Waterschei).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content