Wellnessbedden en de trends

Na de badkamer is de slaapkamer de nieuwe wellnessruimte aan het worden. Luxebedden, drukverlagende matrassen en weldadig bedlinnen beloven een zalige verwennerij. Als u bereid bent superpriijzen te betalen...

Hogere bedden. Meer en meer luxebedden hebben vandaag een hoogte (inclusief de matras) van 63 cm of meer. Die hoogte komt van de hogere poten maar ook door de combinatie van een onderstel met een matras én een dekmatras. Het model op deze foto (Supreme Chocolate van Tempur) heeft een totale hoogte van 64,5 cm.

Prijs: vanaf a 5432 (inclusief de drukverlagende matras, 180 x 200 cm).

Verwendons. Dit katoensatijnen dekbek van Jensen is gevuld met grote donsvlokken van Oost-Siberische ganzen. Dit dons kan tot dertig percent van zijn gewicht aan lichaamsvocht opnemen en houdt het dekbed droog. Ook de prijs is luxe: a 880 voor 260 x 220 cm.

Steeds meer gestoffeerd. Vele luxebedden worden gestoffeerd met een meubelstof en vormen zo één elegent geheel. Bij dit bed uit de luxecollectie van Beka zit er een hypoallergene laag tussen het houten frame en de bekledingsstof.

Prijs: vanaf a 2600 (incl. boxspring met pocketveren en matras 160 x 200 cm).

Gebogen hoofdeinde. Als u veel leest of televisie kijkt in bed of liever wat meer rechtop ligt, kan een model met een verstelbaar hoofdbord comfortabel zijn. Bij Hülsta zagen we dit exemplaar met buigbaar hoofdeinde. Het bedframe is bekleed met zwart leder.

Lilac-gamma: 160 x 200 cm, vanaf a 6000 incl. matras en lattenbodem.

Kniekussen. Na de ergonomische hoofd- en nekkussens is er het knie-kussen. Dat is zo ontworpen dat uw lichaam als vanzelf een correcte slaaphouding aanneemt. Interessant als u een gevoelige rug hebt.... en niet te veel woelt in bed.

Kniekussen van Sleepy: a 30.

Ecoslapen. Natuurlijke materialen met toch een tikje luxe moeten ervoor zorgen dat we de planeet bij het cocoonen in ons achterhoofd houden. De nieuwe collectie van Sleepy biedt donzig flanellen bedtextiel in sobere dessins en aardetinten (bruin en oranje).

Dekbekovertrek Modern Rustic van Sleepy met 2 slopen: vanaf a 79 volgens formaat en dessin.

iPod naast het bed. U hebt uw lievelingsmuziek opgeslagen op uw mp3-speler of op uw iPod? Met de nieuwste wekkerradio’s kunt u ook bij die muziek in-slapen. Dit compacte model van Philips heeft een ingebouwde digitale radio met vijf voorkeurtoetsen, een dubbele wekfunctie, een kwaliteitsluidspreker en een zogenaamd dockingstation waarop u uw mp3-speler of iPod kunt plaatsen en aansluiten. En met de afstandsbediening hoeft u zich niet meer uit te rekken om bij de toetsen te komen.

Digitale wekkerradio AJ300 D met dockingstation van Philips: a 100.

Slaapcomfort meten. Een matras kiezen door erop te gaan liggen in de winkel heeft weinig zin. Pas na een gebruik van drie weken kunt u immers zeker zijn dat een matras voor u oké is. Sommige winkels bieden nu een systeem om uw persoonlijk slaapcomfort te meten, maar er bestaan ook adviescentra die onafhankelijk van winkels werken. Bijvoorbeeld Dipsiss in Halen (www.dipsss.be) of Bedmeet Center in Hasselt (www.bedmeetcenter.be). Ze nemen een test van u af op verschillende matras- en bedtypes en in meerdere slaaphoudingen. Deze test kost a 60 tot a 80 maar kan belangrijke tips opleveren eer u tot een (soms dure) aankoop overgaat.

Op de foto: de verenmatras Springside van Hilding: vanaf a 795 (80 x 200 cm) of vanaf a 1295 (140 x 200 cm).

Verwenlinnen. Bij een wellnessbed hoort luxueus linnen. Met de collecties Valerina en Cataria van Slabbinck kunt u slapen tussen goud- en zilverkleurig satijn van gekamd katoengaren.

Dekbedovertrek: a 394 voor 240 x 220 cm, inclusief 2 kussenslopen.

Antiruziedekbedden. Hoe verzoen je een koukleum en iemand die het altijd te warm heeft in één en hetzelfde bed? Omdat twee aparte matrassen en dekbedden ook niet ideaal zijn, lanceert Plumka een tweepersoonsdekbed waarvan u elke zone lichter of zwaarder kunt laten opvullen. U kiest de gewenste vullingen in de winkel en het dekbed wordt op maat gemaakt.

Vanaf a 148 (volgens de vullingen en de afmeting).

Verstelbaar. Luxueuze tweepersoonsbedden hebben twee bedbodems waarvan u de hoogte en de golving afzonderlijk kunt verstellen. Het bed van Jensen op de foto heeft als basis twee apart verstelbare boxsprings met 14 cm hoge veren en ingebouwde steunen voor taille en schouder.

Hoogte (inclusief de dekmatras ): 63 cm. Schrik niet van de prijs: a 11.720 (220 x 180 cm).

Totaalbedden. Tegenwoordig bedenken designers van luxebedden alles: niet alleen het technische comfort maar ook de bekleding, de nachttafel, het bedlinnen, de sierkussens, de plaids enz. Daarbij kan de klant zelf naar eigen smaak gaan combineren.

Op de foto: totaalbed Caldera Magnitude Luxury Bedding van Anker Bedding. Prijs excl. de matras en het dekbed, incl. het linnen: vanaf a 8077,28 (jawel!) .

Info n Anker Bedding: % 056 65 00 65 n Beka: % 054 43 36 38 n Hilding: % 09 389 89 70 n Hülsta: www.huelsta.be n Ikea: winkels in Aarlen, Anderlecht, Hognoul, Ternat, Wilrijk en Zaventem n Jensen: % 02 767 6600 n Plumka: % 02 383 03 30 n Slabbinck: %050 31 2557 n Sleepy: 23 winkels in België (% 02 476 24 74) n Tempur: % 00 800 23 58 36 78

Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content