Wat leest Kathy Lindekens?

Radiopresentatrice Kathy Lindekens duikt geregeld op in De Madammen op Radio 2 maar ze is vooral een boekenwurm én voormalig juryvoorzitter van De Gouden Uil. Op vakantie kan ze zich eens goed laten gaan...

Krijgt u alle boeken die u in de vakantie wilt lezen in uw koffer?

(lacht) We gaan in de zomer meestal met de wagen op reis, dus ik krijg ze daar wel allemaal in, ja. Ik neem altijd veel te veel boeken mee, maar heel bewust: ik wil echt kunnen kiezen.

Welke boeken liggen nu al te wachten?

Firmin van Sam Savage. Het hoofdpersonage is een geletterde rat die in een rommelige boekhandel woont. Zijn favoriete leesvoer – en dat is in zijn geval nogal letterlijk te nemen – bestaat onder andere uit Oliver Twist en Don Quichote. Dat klinkt veelbelovend, ik popel om het te lezen. Maar ik weet nog niet of ik het wel echt meeneem op reis, want het is zo mooi... Ik neem ook nog een kookboek mee, want we verblijven in een huisje in Italië en ik wil dus graag Italiaans koken. Het zullen de Culinaire confidenties uit de Wet-straat worden, want het boek dat ik écht wil meenemen, een kookboek van Giorgio Locatelli, is gewoon veel te dik. Daar ga ik op voorhand wat in lezen en ook wat kopietjes nemen. Verder lees ik op reis graag Engelse en Franse boeken.

Leest u ook lekker lichte chicklit op het strand?

Ik heb zo weinig tijd om te lezen dat ik heel selectief wil zijn. Zelfs op het strand lees ik dus geen chicklit maar ook geen zware filosofische dingen. Op vakantie mag het wat lichter zijn.

Welke absolute aanraders hebt u recent nog gelezen?

Sprakeloos van Tom Lanoye, daar heb ik zo van genoten. Het is zijn mooiste boek, over zijn moeder, een heel bijzondere vrouw. Het is meeslepend, teder en humoristisch, soms zelfs hilarisch. En Spiegeljongen van Floortje Zwigtman. Dat is het derde deel van de Groene Bloemtrilogie en de eerste twee boeken waren zo meeslepend dat ik het derde meteen ben gaan kopen toen het dit voorjaar uitkwam. Het eerste deel kreeg in 2006 een Gouden Uil-jeugdliteratuurprijs, maar het is een boek voor alle leeftijden. Een heel andere aanrader is Puberbrein binnenstebuiten van Huub Nelis en Yvonne van Sark. Non-fictie dus, een heel belangrijk boek over hoe het brein zich ontwikkelt bij jongeren van tien tot vijfentwintig. En momenteel ben ik Mama Daktari van Marleen Temmerman aan het lezen, als research voor het boek dat ik zelf aan het schrijven ben over Belgische iconen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content