Wat een andere kleur zoal met je doet!

Kies ik voor blond? Of bruin? Of misschien moet ik voor grijs gaan? Waarom ook niet! Een andere haarkleur vraagt echter ook om een nieuwe look, garderobe, make-up, bril, enz. Er is met andere woorden een behoorlijke investering mee gemoeid, een beslissing die je beter niet in een opwelling neemt.

Dus deden we de test. Eén vrouw, vijf verschillende pruiken. Bij elke haarkleurwissel zorgden visagiste Yung en styliste Sonja voor een aangepaste make-up en outfit. En strooiden ze kwistig met nuttige stylingtips.

Het resultaat zie je hier: telkens als ons model een andere pruik opzet, straalt ze een heel andere persoonlijkheid uit! Onvoorstelbaar wat kleur allemaal met je doet!

Rood

Je make-up. Deze haarkleur benadrukt je gelaatstrekken en doet je er sneller moe uitzien. Zorg er dus voor dat je de kringen onder je ogen wegwerkt of verzacht met de juiste producten. Camoufleer ook rode vlekjes, zoals couperose, die door deze haarkleur worden versterkt. Je huid moet er met andere woorden onberispelijk uitzien. Rode lipstick kan je beter mijden. Maar breng gerust blush of terracotta aan om er niet bleekjes uit te zien. Kies voor je ogen een kopertint met wat roze erin. Maar zeker geen blauw of groen!

Je look. Rood is geen makkelijke kleur om te combineren! En al zeker niet met rood. Maar ook geen paars of oranje, want dan wordt het te schreeuwerig. Ga voor herfstkleuren, kaki, roestbruin, zwart en turkoois.

Onze tip. Een korte coupe hoeft niet perfect te zitten. Wat springerige lokken kunnen best.

Wit

Je make-up. Echt wit haar is prachtig en oogt vaak jonger dan grijs. Je riskeert er wel een beetje ziekjes uit te zien. Make-up is dus een absolute must, waarbij je je ogen of je lippen accentueert. Hier trekt de mond de aandacht.

Je look. Je zou geneigd kunnen zijn om voor kleur te gaan, maar let op dat het geen kakofonie wordt! Eén kleur staat eleganter. Heel mooi wordt het als je het fuchsia van je lipstick combineert met die van je nagellak, handtas en schoenen. Voor de feestdagen is zilver een betere keuze dan goud. Zilver heeft het voordeel dat het de aandacht van eventuele rimpeltjes afleidt. Wees daarbij niet zuinig op glans en grote juwelen!

Onze tip. Met de leeftijd worden je wenkbrauwen fijner, wat in dit geval mooi meegenomen is. Zijn ze erg donker, maak ze dan wat lichter. Epileren hoeft niet, vraag aan je kapper om ze te ontkleuren.

Blond

Je make-up. Zachte make-up is het mooist: lichtbruin, taupe of oudroze. Accentueer je lippen met een rode lipstick, ze geven je een dynamische uitstraling.

Je look. Blond kan je met alles combineren. Stem de kleur van je kleding dus af op je huidtype. Maar helemaal in het zwart is uit den boze. Draag je zwarte mantelpakje daarom met een witte blouse.

Onze tip. Blond of niet, wit doet je er goed uitzien en foto-shopt meteen je rimpels weg. Trek dus bovenaan iets wit aan als je pasfoto’s laat maken.

Bruin

Je make-up. Vergeet groen en blauw. Met donker haar hou je het beter bij bruin, koper, beige, goud en ietwat verbleekte, maar warme kleuren. Je lippen maak je dan op met een neutrale, oudroze of beige tint, of met warme tinten als bordeaux, wijnrood, koraalrood en oranje. Accentueer ook je wenkbrauwen. Geen fan van make-up? Zorg dan toch voor een levendige blik door een bruin lijntje op je ooglid aan te brengen en wat mascara.

Je look. Zoek warme herfstkleuren op zoals brons, groen en bordeaux. Of turkoois. Pastelkleuren kunnen ook mooi zijn.

Onze tip. Heb je lang haar, draag dan gerust lange oorringen. Wie een kort kopje heeft, mijd beter creolen en ander grof geschut.

Grijs

Je make-up. Ga voor zilverkleurige en koude tinten. Matte make-up zal je gelaat fletser maken. Kies dus resoluut voor glans. Je lippen hunkeren naar fuchsia of kersrood, maar hebben een afkeer van oranje!

Je look. Kies je voor grijs, dan moet je je niet wegstoppen of willen opgaan in de massa. Je moet je laten zien, aansluiten bij de grey pride! Grote juwelen passen perfect bij deze haarkleur. Of kies, zoals hier, voor een juweel van een jurk (maar niet voor beide samen; je moet je kerstboom de loef niet afsteken!)

Onze tip. Wanneer je van haarkleur verandert, moet je ook je shampoo aanpassen. Shampoos voor grijs haar geven je lokken die onmisbare glans.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content