Wat deze herfst mooi maakt

Dit najaar belooft er chic en duister uit te zien. Met de terugkeer van bruintinten, paars en bordeaux voor make-up. Met suggestieve parfums. En met slimme verzorgingsproducten.

Wijnrood

Bordeaux of burgundy wordt dit najaar het nieuwe zwart! Dit chique, diepe bruinrood wordt dé kleur, zowel in de mode als voor de make-up van lippen, nagels en ogen. Kleuren als pruim en bordeaux passen bij elke iris. Ze doen het oogwit witter lijken en geven diepte aan uw blik.

Voor de lippen genieten fluwelen en transparante texturen de voorkeur: Pure Color Vivid Shine Rebel Rasp-berry van Estée Lauder (1) (euro 26,30) of Rouge Allure Extrait de Gloss in de kleur Troublant van Chanel (beperkte oplage, euro 31). Rouge Dior Nude, kleur Twill, is als blush voor de lippen, gecombineerd met Lip liner Dior, een universele transparante lipliner die verhindert dat de kleur uitloopt, zonder de lipomtrek donkerder te maken (9 & 11) (euro 34,76 en euro 26,52). Rouge Prodige Fig van Clarins (euro 22,50) voelt dan weer erg fluweel aan.

Een aanrader is de Chubby Stick van Clinique, een lieflijke, smeltende vilten lippenstift die de lippen in alle transparantie verzorgt en kleur geeft, in de kleuren Graped Up (al verkrijgbaar) of Voluptious Violet (6) (vanaf begin oktober, euro 19,45).

Voor de nagels durven we gaan voor Rouge Noir of Vertigo van Chanel (euro 22,88) of voor Pure Color Black Iris uit de collectie Violet Underground van Estée Lauder (1) (euro 21).

Voor de ogen zijn de monosetjes oogschaduw makkelijk om mee te werken. Aanbrengen op de rand van de wimpers en vervagen naar de buitenste hoeken: Ombre Hypnôse Violine Trésor van Lancôme (euro 25,50). Ombre Minérale wet&dry aubergine (euro 19) en Dot Liner (euro 23,50) voor stippels die u enkel nog moet doen samenvloeien (beide van Clarins).

Voor de wimpers raden we Growth Booster Mascara Terrybly by Terry (euro 35) aan. Probeer hem uit en u kunt hem niet meer missen. Om de wenkbrauwen te tekenen: Hypnôse Brow Shaper van Lancôme (5) (euro 23) plus wijnrood oogpotlood en zwarte mascara.

Conceptuele geurtjes

De reukzin is het zintuig bij uitstek voor herinneringen. Deze herfst dromen we van suggestieve, originele geuren. Dit zijn onze favorieten:

Bijzonder, mysterieus, weelderig als de Byzantijnse decors en Venetiaanse paleizen waar mademoiselle Chanel zo van hield. Coco Noir (7) openbaart zich als een barok boeket van bloemen- en bosgeuren, in een wondermooie fles. (euro 93,56 voor 50 ml).

Voor eeuwig zwart met het lieflijke Petite Robe Noire van Guerlain, een ode aan late kersen met een toets van amandel en rode vruchten. (EDP, euro 57,39 voor 30 ml).

Volutes, in zijn nieuwe, ovalen flacon, is het jongste parfum van Diptyque. Zijn kruidig kantje, met toetsen van leder en rook (peper, kaneel, saffraan, styrax) weet zowel vrouwen als mannen te bekoren(vanaf oktober).

Al het edele en zuivere van de Iris pallida zit vervat in Iris Nobile Sublime van Aqua di Parma (4) (euro 106 voor 75 ml). Moet u beslist ontdekken!

Warm aanbevolen is Blackberry & Bay (braam en laurier), de nieuwe cologne van Jo Malone. Een jeugdherinnering aan de braambessenpluk, met een zure toets van pompelmoes en aroma’s van vetiver en cederhout. Verslavend! (euro 44 voor 30 ml).

Slimme verzorgingsproducten

Biotherm duikt in het diepe met het verbluffende duo Blue Therapy: een dagcrème met een erg comfortabele textuur, die ontwikkeld werd als een beschermend pantser (euro 65 voor 50 ml) en een herstellend, met algen en plankton verrijkt serum dat smelt op de huid (euro 51 voor 30 ml). Precies wat uw huid nodig heeft op het einde van de zomer.

Twee nieuwigheden bij Filorga. De Time-Filler Cream (3) voor rimpelcorrectie, geïnspireerd op de vultechnieken uit de esthetische geneeskun-de. Deze crème ontspant de rimpels, vult de diepere lijntjes en maakt rimpels door uitdroging weer helemaal glad (euro 59 voor 50 ml). Lip-Structure, een dubbel serum om de lippen voller te maken en kleine lijntjes te vullen, met een siliconen tip aan de ene kant en een afgeschuinde applicator aan de andere. Beide bevatten enkele van de best werkende ingrediënten die tot nog toe werden ontwikkeld (euro 39). Smile!

Voor de trouwe fans van het Sublimage-lijn van Chanel komt een nieu-we oogcrème dit premium gamma vervolledigen. Een formule op basis van Vanilla planifolia uit Madagascar. Niet goedkoop, maar hij doet het allemaal: de blik verjongen, donkere kringen wegwerken en walletjes ontzwellen (euro 141,35).

Hartveroverend is Prodigy Powercell Eye Urgency (2) van Helena Rubinstein, een verzorgende concealer die zowel op als diep in de huid inwerkt. Hij wordt aangebracht op een grotere zone dan een klassieke concealer, van de neusvleugels tot de wenkbrauwen, zoals een Zorro-masker (euro 33).

Onzichtbare fond de teint

Voortbouwend op zijn succesvolle Touche Eclat-concealer die tegelijk de huid verheldert, lanceert YSL de fond de teint die u nodig hebt! Teint Touche Eclat (10) bevat een gladmakende gel die de huid mooier maakt en tegelijk de teint verlicht. Verbluffend! Hij bestaat in 16 tinten en drie groepen van beige. U vindt er dus zeker uw tint in (euro 42,20 voor 30 ml).

Ook heel aangenaam zijn de fond de teint Diorskin Nude, met ultranatuurlijke formule (vloeibaar euro 47,27 of compact euro 56,93) en Skin Illusion Clarins (8), een fond de teint in poedervorm die u aanbrengt met een kwast (euro 36).

Info : in de parfumerie – Acqua di Parma: % 0472 30 89 39 en www.acquadiparma.com – by Terry, Diptyque, Jo Malone o.a. bij Senteurs d’Ailleurs, Louisalaan, Brussel (www.senteursdailleurs.com) – Filorga: in de apotheek of drogisterij.

Virginie Draelants

Partner Content