© Stockfood/Isopix

Warme ananas met ijs en muntsaus

4 personen ? 45 minuten + invriezen

? 1 ananas, in schijven ? 500 g yoghurt ? 150 ml room ? 80 g kristalsuiker ? 2 el bruine suiker ? 1 el vanillesuiker ? 50 g honing, vloeibaar ? 3 el muntblaadjes, gehakt ? 1 biolimoen, geraspte schil en sap ? olie

1. Meng de yoghurt met de honing. Klop de room stijf met de vanillesuiker en schep hem erdoor. Laat 30 minuten vriezen in een ijsmachine, schep in een kleine hoge doos en zet 3 uur in de diepvriezer.

2. Verwarm de grill. Breng 70 ml water met kristalsuiker aan de kook, laat kort sudderen en afkoelen. Mix de munt met het limoensap, meng er de helft van de siroop en de limoenschil door.

3. Bestrooi de ananas met bruine suiker en bak 6 minuten op een ingevet rooster tot je grillstrepen ziet. Serveer met het ijs en de muntsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content