Warm... en mooi mag ook!

Vroeger moesten kachels, radiatoren en open haarden warmte geven en verder geen gezeur. Vandaag zijn verwarmingsapparaten designmeubelen geworden. Ze moeten functioneel én mooi zijn en ze dienen om gezien te worden – ook als ze niet branden.

Dit is een handdoekdroger

Hoe speels warmte kan zijn, zien we aan de golvende lijnen van deze handdoekdroger (in verchroomd messing). Aan te sluiten op de centrale verwarming.

Model Nauting van Acova (1,30 m hoog x 65 cm breed, a2010,50 (excl. btw).

Spiegeltje spiegeltje aan de wand....

...wie is de warmste in het land? De nieuwe radiatoren voor centrale verwarming worden steeds platter en nemen alle kleuren en vormen aan. Dit model met zijn ingewerkte spiegel is ideaal voor de hal of een slaapkamer. De fabrikant biedt immers ook rekjes, haken en knoppen waaraan u kleding en tassen zonder risico’s kunt ophangen. Keuze uit 50 kleuren, afmetingen: 1,80 m hoog x 66 cm breed.

Model Fassane van Acova: a395 (excl. btw en zonder de accessoires).

Vlammenspel in een driehoek

Ook open haarden hebben de jongste jaren een gedaanteverandering ondergaan. Geen logge mastodonten meer maar speelse ontwerpen, die overal in huis een plaats kunnen vinden. Bijvoorbeeld onder een groot raam, zoals het driehoekige model op de foto. Het is 86 cm breed, 54 cm diep en 87,5 cm hoog en gemaakt van gietijzer. Verkrijgbaar in zwart of titaan en met of zonder glazen deur.

Model 4110 (met glazen deur) van Don-Bar, a2635 (excl. btw).

Nieuw-oud

Als u graag oud en nieuw mengt, dan zult u elke dag plezier beleven aan een ‘nieuw-oude’ houtkachel zoals dit Deense ontwerp. Dit betekent dat de look zeer retro oogt, terwijl de techniek een optimaal rendement en een schone verbranding garandeert. Het model past zowel in een rustiek als in een eigentijds interieur.

Model Morsø 2140 van Standard AHZ, a1454 (excl. btw).

De echte

Wie heeft nog nooit gedroomd van een echte Aga? Dit glimmende gietijzeren fornuis wordt nog steeds met de hand vervaardigd. In een grote woonkeuken is het tegelijk een kooktoestel, een verwarmingsapparaat én een blikvanger, zeker wanneer het oudroze is geëmailleerd zoals dit model. Deze Aga 3 heeft ovens voor braden, bakken en sudderen, een snelkookplaat en een sudderplaat. Beschikbaar in 15 kleuren.

Ook de prijs is om te dromen: a7450 (de roze versie kost zelfs a8100, telkens excl. btw en plaatsing).

Rondom rond

Houtkachels zorgen voor gezellige warmte en vormen een ideale oplossing in de tussenseizoenen. Deze gietijzeren kachel valt op door zijn volledig ronde vorm. De bedoeling is dan ook dat zij vrij in de kamer wordt geplaatst, zodat u er omheen kunt lopen. De nis dient om gerechten te laten sudderen of op te warmen (in optie bekleed met tegels van speksteen). Hoogte 119 cm, breedte 55,5 cm, diepte 48 cm.

Model Contura 680 van AHZ Standard: a2557,85 (excl. btw).

Rustiek & Fins

Sinds enkele jaren zien we een nieuwe interesse voor traditionele verwarmingsvormen uit Midden- en Noord-Europa, zoals deze Finse speksteenkachel. Speksteen is een duurzaam mineraal dat de warmte zeer lang vasthoudt. De kachel werkt op hout en geeft tot twee dagen na het stoken nog warmte af. Dit model van het merk NunnaUunni heet Leila 1 (91 cm breed en 1,50 m hoog) en is geschikt voor kamers tot 70 m2.

Prijs: a6360 excl. btw (in België verdeeld door Goemaere).

Piramide

Nog een voorbeeld van de vernieuwende vormgeving van open haarden vandaag. Deze elegant-sobere piramide van gietijzer en vuurvast glas laat de vlammen van drie zijden bewonderen en speelt een vormenspel met de rookafvoer van inox. De haard zelf is slechts 71 cm breed en 60 cm hoog. De hoogte kan op maat worden gemaakt.

Model Prisma V Inox van Artimat: a3581 (excl. btw).

Plat, platter, platst

Na de platte computerschermen, de vlakke televisies en de flinterdunne mobieltjes mocht ook de verwarming niet achterblijven in de flat-screenmode. Helex heeft met zijn Flatfire een gashaard gelanceerd met een verbrandingskamer van amper 16,5 cm diep. Met de afstandsbediening schakelt u het vuur in of uit vanuit uw luie stoel.

Voor dit computerscherm-met-vlammen (model Flatfire Steel-M) moet u wel a2352,10 (excl. btw) neertellen. n

Durf zwart!

Handig, decoratief en lekker warm is een badkamerradiator die tegelijk als handdoekdroger kan dienen. Dit zuilmodel van Radson heeft de look van de gietijzeren radiators van vroeger maar is toch gemaakt van staal en met alle spitstechnologie van vandaag. Hij is met de laser gelast zonder naden en heeft een vermogen van 1586 Watt. Geen scherpe hoeken of kanten meer en dat maakt deze radiator extra veilig in de badkamer. Bovendien is hij gehuld in zwarte glanslak. Zwart? Jawel, deze kleur blijkt knap te passen bij zowel traditioneel wit badkamermeubilair als gekleurde accessoires.

Model Delta 2, prijs (excl. btw): a362.

Info

Reken bij de prijzen 6 % btw bij plaatsing door een vakman, 21 % als u het zelf doet.

Acova: tel. 02 725 30 70

Aga: tel. 09 228 14 84

Artimat en Don-Bar: tel. 067 64 51 91

Goemaere: tel. 057 30 06 38

Helex: tel. 0495 57 32 42

Radson: tel. 011 81 31 41

Standard AHZ: tel. 016 25 00 15

Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content