Decennialang leek het alsof de wijnwereld in een diepe Doornroosjesslaap verkeerde. Je had de populaire types wijn, de appellaties - bordeaux, bourgogne en champagne op kop - en de druivenvariëteiten die buiten kijf of kritiek stonden (cabernet, merlot, chardonnay, pinot noir...). Toen kwam de revolutie van de wereldwijnen de rust verstoren en sindsdien lijkt er geen maat meer te staan op de vernieuwingen in het maken en verhandelen van wijn. In Frankrijk staat zelfs de heilige koe van de oorsprongsbenamingen (AOC's) op de helling. En ook de drie trends die we hieronder bespreken, zijn nu al te zien in de wijnrekken.
...
Vrouwelijk, makkelijk, ongewoon
Aan de wereldwijnen zijn we gewoon geraakt. De wijnbusiness blijft echter in volle beweging en alweer zijn nieuwe trends volop bezig onze rekken te veroveren. Frank Van der Auwera, hoofdredacteur van Wijntrends/TendancesVins, zet hier de drie voornaamste trends op een rijtje. Zo kunt u straks zinvol meepraten aan tafel en ook een slimme keuze maken.
Verder lezen?
Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine
Ik neem een abonnement Ik ben al abonneeVerder lezen?
Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine
Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee