voor HAAR : Zomerkleurtjes

Romantiek bepaalt alle zomertrends. Luchtig en vrolijk trekken de make-upontwerpers resoluut de kleurenkaart. Het wordt een bonte zomer!

Info: in de parfumerie, behalve Cover Girl (bij Delhaize)

Zodra de hete dagen aanbreken, hoeft u niet langer uw make-up op te bergen. De nieuwste producten beschermen én sieren tegelijk. Qua kleur kan alles: van roze over blauw tot groen en bruin. Eenvoudig en snel: het beweeglijke ooglid opmaken met één egale tint en afwerken met een vleugje mascara. Groen past bij groene en kastanjebruine irissen. Blauw laat blauwe en bruine ogen optimaal tot hun recht komen. Grijze pupillen flirten probleemloos met elke tint. En vergeet niet dat een subtielroze oogschaduw na uw vijftigste niet alleen voor een jeugdige look zorgt maar ook de delicate romantiek uitstraalt die dit seizoen typeert. Lipgloss ten slotte blijft de meest trendy lippenstift. Daarnaast timmeren de matte lipsticks in uitgesproken tinten aan een comeback.

Onze keuze

7 ArtistiekPure Eden van Estée Lauder (foto 1) zoekt inspiratie bij de weelderige kleurenpracht van paradijselijke zomertuinen: rozerode lippen, munt- en citroenkleurige oogschaduw (vanaf euro 18,48). De Artist’s Pencils doen wonderen als u gaat voor mysterieuze reeogen of perfect getekende lippen (euro 17,39).

7 Natuurlijk Lancôme creëert een make-upgamma dat licht lijkt uit te stralen: een vloeibare oplichtende crème voor het gelaat, een Rouge crème en Lip Dimension, Color Focus voor de oogleden (foto 2, vanaf euro 20,31).

7 Jong Cover Girl gaat punkrock met tinten van mauve en mokka voor de ogen, de glinsterende Gloss Slicks in wit, roze of framboos voor de lippen (resp euro 5,99 en 4,99).

7 Zintuiglijk Helena Rubinstein plaatst blauw- en groentinten in de kijker. De Vertiginous mascara maakt het plaatje af (resp. euro 22,36 en 23,65).

7 Naturel Givenchy pakt uit met ‘gezonde’ tinten: goudbruin, zacht abrikoos, zalm,... Plus een beperkte uitgave van glinsterende vloeibare crème (euro 22).

7 Glamour Versace speelt met warme en koude kleuren: roze lippen, ogen in bruin/beige of citroengeel/lichtroze duokleuren en wangen met een oranjeroze Glam Touch-gloed (vanaf euro 19,50).

7 Gezond Het poeder uit het Terracottagamma van Guerlain licht het gelaat op. Het purperen kholpotlood, het oogduo Mat & Shine en de glosslipstick (foto 3 – vanaf euro 20) horen erbij.

7 GlitterDior Addict Glitter Collection, transparante lovertjes-lippenstiften met een mooie verpakking in dezelfde kleur (euro 22,95), de Blushcrème So Cheek (euro 27,02) en het Aquadior oogpotlood (euro 20,24).

7 Luchtig de nieuwe ultralichte Souffle de Teint van Clarins: voor een fluweelzachte en gezonde huid (euro 28).

A Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content