© Stockfood/Isopix

Visgratin

6 personen ? 45 minuten + 1 uur in de oven

? 400 g schelvis, zonder vel ? 1 kg aardappelen, vastkokend ? 1 wortel ? 1 stengel bleekselder ? 1 ui ? 1 el dille, gehakt ? microgroenten ? 100 ml halfvolle melk ? 1 blokje groentebouillon ? 30 g boter ? 2 el olijfolie ? peper en zout

1. Breng de melk met 400 ml water aan de kook en pocheer de vis vijf minuten. Giet af en zet opzij.

2. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snij in plakjes en doe ze in koud water. Schil de wortel en ui en snij ze met de selder fijn.

3. Fruit de ui, wortel en selder met peper en zout in een pan met hete olie. Haal van het vuur, voeg er de vis en dille bij, meng en verdeel over een ovenschaal.

4. Los de bouillon op in 400 ml water. Laat de aardappelplakjes uitlekken en schik ze op de vis. Giet er bouillon bij en brokkel er boter over. Kruid met peper en zout. Bak een uur in de oven tot alles gaar en goudbruin is. Werk af met microgroenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content