Verzorgingsolie als bondgenoot

Van nature stabiel, zacht, geparfumeerd, goed verdragen...Verzorgingsolie heeft tal van troeven. Vergeet de vette texturen van weleer. Ontdek de nieuwe generatie oliën voor specifiek of veelzijdig gebruik.

Voor het lichaam

Onder de douche

Waarom? Om u in alle zachtheid te wassen en na het afspoelen een zijdezachte huid te behouden.

Hoe? Douche- of badolie brengt u rechtstreeks met de handen aan in zachte massagebewegingen. De olie heeft niet alleen een reinigende, maar ook een voedende werking. Denk er dus aan om ze een minuut-je te laten inwerken op de huid alvorens ze af te spoelen.

Aanraders: doucheolie van Eucerin, Almond Shower Oil van L’Occitane.

Hydrateren en voeden

Waarom? Na het baden of dou-chen mag u niet vergeten een hydraterende, voedende olie aan te brengen.

Hoe? Olie is waterafstotend en dus bestaat de truc erin ze aan te brengen op een nog vochtige huid, zodat de actieve bestanddelen beter in de huid kunnen dringen.

Aanraders: Nutriextra van Vichy met 9 plantaardige oliën, Afslankende Olie Geïnfiltreerde Cellulitis van Nuxe Body met 10 etherische oliën en cacao-extract, Huile Relax/Tonic/Anti-Eau en Splendours Huile Corps Irisée van Clarins, Huile Divine + Jambes Divines van Caudalie.

Zonnebescherming

Waarom? Tot voor kort leek zonnebrandolie meer op vet om snel te bruinen dan op een beschermend verzorgingsproduct. Intussen zijn heel fijne en droge zonnebrand-oliën met een hoge beschermingsfactor in de winkelrekken te vinden.

Hoe? Kies een zonnebrandolie met beschermingsfactor 30 of 50, verstuif rijkelijk (zelfs met het flesje ondersteboven) en smeer de olie uit met een zachte massage. Tip: vindt u niemand om uw rug in te smeren, dan volstaan enkele verstuivingen.

Aanraders: Anthelios XL50+ van La Roche Posay, Capital Soleil SPF40 van Vichy, Ambre Solaire SPF30 van Garnier.

Voor het gelaat

Make-upreiniger

Waarom? Net als Japanse vrouwen gebruiken we reinigingsolie omdat ze zacht en doeltreffend is, ook om oogmake-up te verwijderen. De olie werkt als een magneet op onzuiverheden, zonder de huid te beschadigen of trekkerig te doen aanvoelen. Pure zachtheid!

Hoe? De olie moet een emulsie worden. U moet ze met andere woorden mengen met wat water in de palm van uw hand. Masseer het mengsel in de huid met kleine bewegingen en spoel af met lotion op een wattenschijfje.

Aanraders: Huile Douceur Expresse Démaquillante van Dior, Démaquillant Velours Huile Fondante Visage & yeux van Lierac, Démaquillant Huile Douceur Bio Beauté van Nuxe, Cleansing Hy-öl van Babor, Huile Démaquillante Confort van Chanel, Huile Haute Performance van Shu Uemura.

Olieserum

Waarom? Een serum heeft een heel vloeibare textuur, tussen geleiachtig water en doorschijnende melk. Absolue Oléo-Sérum van Lancôme kondigt een nieuwe generatie elixers aan met de voordelen van olie in een ultrafijne smeltende textuur. De formule bevat een 100-tal natuurlijke bestanddelen, waaronder etherische citrus-, camelia- en babassuolie. Kortom: een formule rijk aan essentiële vetzuren die de huidlipiden sterk benaderen en dus erg goed worden opgenomen.

Hoe? Warm het Absolue Oléo-Sérum op in uw handen en breng het met zachte massagebewegingen op een schone huid aan. Breng het ’s morgens aan vóór uw dagcrème en ’s avonds vóór uw nachtcrème of ter vervanging ervan.

Specifieke verzorgingsolie

Waarom? Er bestaat een behandelingsolie voor elk huidprobleem: puistjes, couperose, rimpels, een vale teint.... Het merk Clarins is de pionier van de superoliën en biedt u een veelomvattend gamma aan.

Hoe? – Huile Lotus (lotus, kamille, geranium en rozemarijn) is geschikt voor de vette huid (mee-eters, onzuiverheden, glanzende huid). Breng de olie aan op een wattenschijfje met wat tonicum voor een fris gevoel.

– De befaamde Huile Orchidée Bleue verjongt de rijpere huid. ’s Avonds aanbrengen is ideaal. De olie strijkt de huid glad, voert extra zuurstof aan en laat de teint stralen. Warm enkele druppels op in uw handen en breng ze aan met een wattenschijfje bevochtigd met wat lotion.

– Huile Santal is er voor heel droge, fijne en kwetsbare huid die last heeft van couperose. Ze versterkt de bloedvaatjes, verzacht, voedt en beschermt de opperhuid en de huidbarrière. ’s Morgens en ’s avonds aanbrengen (100% plantaardige oliën van Clarins, flacons van 40 ml).

Voor het haar

Stap 1: vóór de shampoo

Waarom? Uw haar wassen krijgt er een nieuwe stap bij: een verzorging die u vóór de shampoo aanbrengt en als een masker de haarvezels voedt. Olie heeft daartoe de ideale textuur: makkelijk aan te brengen, dringt beter in het haar en is doeltreffender dan een masker.

Hoe? Verdeel een kleine hoeveelheid olie goed over het haar met een kam of uw vingers. Laat 10 tot 15 min. inwerken en maak uw haar vervolgens nat om het te wassen.

Aanraders: Herstellende Haarolie van Yves Rocher, Complexe 5 van René Furterer, Absolue Légende van Dessange.

Stap 2: de shampoo

Waarom? Japanse vrouwen gebruiken oliën als shampoo omdat ze het haar zacht en stralend maken.

Hoe? Giet een weinig – niet meer dan een hazelnoot – in uw handpalm aan en laat emulgeren in uw hand en op uw hoofd om het optimaal te verdelen. Masseer enkele minuten in en spoel zorgvuldig.

Aanraders: Bain Elixir Ultime Oléo- Complexe van Kérastase, Cleansing Oil Shampoo gamma van Shu Uemura Art of Hair.

Stap 3: conditioner en verzorging

Waarom? Na het wassen moet u de haarschubben sluiten als u stralend, niet-poreus haar wilt. Ook omgevingsfactoren beschadigen de haarvezels en doen de schubben opengaan. De olie omhult en beschermt het haar. Uitproberen en u kunt beslist niet meer zonder!

Hoe? Breng na het wassen een beetje olie aan als verzorging en spoel uit. Zijdezacht haar verzekerd! U kunt ook elke ochtend een druppel olie in uw handen opwarmen en op de haarpunten aanbrengen om de hoofdhuid niet vettig te maken. Ideaal om het haar in vorm te brengen en tegen kroeshaar!

Aanraders: Mythic Oil gam-ma van L’Oréal Professionnel, Elixir Ultime Oléo- Complexe van Kérastase, Precious Oil van Pureology (ideaal voor gekleurd haar).

Info: in de parfumerie, behalve Babor, www.babor.be – Caudalie, Eucerin, Lierac, Nuxe, Phyto en Vichy, bij de apotheker of drogist – Kérastase, www.kerastase.be – Dessange, Furterer, L’Oréal Professionnel, Pureology en Shu Uemura, bij erkende kappers – L’Occitane, in de winkels van het merk.

Virginie Draelants

Partner Content