Verwennerij voor papa’s

Mannen zijn almaar trendgevoeliger en... ze worden o zo graag in de watten gelegd. Daarom een heleboel cadeautips om alle vaders blij te maken op ‘hun dag’.

1. Green Green Grass of Home

Haal de natuur in huis! Dit vierkanten bedje helgroen gras (euro48 – 30×30 cm) valt in de smaak bij papa’s met een zwak voor ecologisch design. Ook een bijpassend kussen met laserprint (euro62) zien ze helemaal zitten. Allebei bij Home autour du monde, de conceptstore van Serge Bensimon.

2. En toen was er licht...

Deze bureaulamp met leds is uitgerust met een (afneembaar) zonnepaneel en werkt dus op zonne-energie. Om de lamp op te laden, zet u ze 8 tot 12 uur in de zon en ze brandt 3 tot 4 uur (Ikea, model Sunnan – euro14,95).

3. Leave your hat on...

Baudouin Delvigne ontwerpt knappe panamahoeden uit parasisal (in crèmekleur, greige, chocoladebruin, indigoblauw,...) en werkt die af met een lint in geribde zijde (Viktor Hats, model Edgar, circa euro200).

4. Waterpret

Eau d’Orange Verte van Hermès blaast 30 kaarsjes uit. Voor huisparfumeur Jean-Claude Ellena een aanleiding om het universum van de reukwaters opnieuw te verkennenmet twee nieuwe creaties die bekoren met een fraaie en poëtische opbouw: Eau de Pamplemousse Rose en Eau de Gentiane Blanche (euro87 elk).

5. Opbergwonder

Niks in de handen maar des te meer in de zakken van deze ultrahandige riemtas in bamboekleur. Met een klep, een rits en verschillende compartimenten waarin echte mannen al hun spullen kwijt kunnen: portefeuille, gsm, fototoestel, sleutels, een zakdoek. Model Cross 100 Avenue Louise (euro290).

6. On the rocks

100% Belgisch en natuurlijk is hij, de heerlijke koffielikeur After. Meer nog, hij brengt een 100% Ardense traditie – le café d’Ardennes -. opnieuw tot leven... en beter dan ooit! Arabicabonen, Bourbonvanille, natuurlijke karamel en Cubaanse rietsuikeralcohol (25°) tekenen voor een drank die ook ijskoud verrukkelijk is (euro14,62 voor een fles van 70 cl).

7. Ecologische siësta

Nu even geen zin om uw gazon te maaien? Dan is het tijd voor een siësta op een groen kussentje! Misschien komt de zin tijdens het pitten? BijHome autour du monde (euro62).

8. Geen vuiltje aan de lucht

Een lekker geurtje in de wagen? Leuk, maar enkel met 100 % natuurlijke ingrediënten! De essentiële oliën van PhytoSun’Arôms zijn volkomen veilig. De verstuiver wordt aangesloten op de aansteker van de wagen en verspreidt -naar keuze – een verfrissend, zuiverend, tabakwerend of tonisch parfum (circa euro10,90).

9. Verschrikkelijk ‘ster’

Onverwoestbaar en altijd aan de top, de All-Stars van Converse blijven verleiden in hun uitgebreide gamma prikkelende kleurtjes (euro59 ).

10. Vlijmscherp design

Prachtig en tijdloos, dit ergonomisch gevormde scheermes in wengé uit de Collezione Barbiere van Acqua di Parma (euro215 – met verwisselbare mesjes). Ideale aanvulling is de Grooming Set (euro77), een tasje met scheercrème, balsem en geurwater. Geknipt voor papa’s die altijd wel ergens naartoe moeten.

11. Frisse golf

Habit Rouge van Guerlain dateert al uit 1965 maar is nog altijd tintelfris. Van deze klassieker komt er deze zomer een sportversie met akkoorden die een symfonie componeren rond het contrast warm/koud: bamboe, sinaasappelschil, roze bessen en een toets van peper flirten met een hart van jasmijn en een grondtoon van hout en muskus (euro77,59 – 100 ml).

12. Moderne dandy

Mannen die absoluut hun vel willen redden, zweren bij stevigheid en hebben een hekel aan glimmen. Soin Fermeté Age Control Dior Homme Dermo System gaat de uitdaging aan. De comfortabele geltextuur bevat behalve een verstevigend complex ook vitamine E en zink (euro81,99 voor 50 ml).

INFO: 100 avenue Louise: 02 514 10 01 Acqua di Parma: 02 642 26 27 After: in de supermarkt (www.after.eu) Dior en Guerlain: in de parfumerie Hermès: in de boetieks van het merk Home autour du monde: 02 503 55 92 (www.bensimon.com) Ikea: 02 719 19 33 (www.ikea.be) PhytoSun’Arôms: in de apotheek (www.aromatherapie.be) Viktor Hats by Baudouin Delvigne: 02 735 90 43, www.baudouindelvigne.com.

Virginie Draelants

Partner Content