Verwen uw handen

Onze handen zitten nooit stil en staan voortdurend bloot aan externe factoren. Hoog tijd om ze in de watten te leggen.

Elke dag doet Jocelyne de vaat, verzorgt haar honden, werkt in de tuin, doet het huishouden... en dat zullen haar handen geweten hebben. Binnenkort heeft ze een communiefeest. Ze vond een leuke outfit maar hoe bezorgt ze haar handen een make-over?

Scrubben en hydrateren

De beste bescherming voor uw handen blijft handschoenen dragen om de vaat of huishoudelijke taken te doen. Want de huid van uw handrug is erg fijn en wordt voortdurend blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf. En dat laat sporen na: een droge huid, vlekjes, rimpels, zichtbare aders,...

Om zijdezachte handen te hebben doet u er goed aan ze te scrubben en een rijke crème aan te brengen. Hebt u geen handenscrub, gebruik dan een gezichtspeeling. Als crème volstaat het blauwe doosje van Nivea, al is een handcrème natuurlijk beter. Masseer de crème van uw nagels naar uw polsen om uw bloeds-omloop te stimuleren en uw vingers fijner te maken (heel doeltreffend als u vocht ophoudt).

Tip. Neem altijd een kleine tube crème mee, zodat u telkens als u uw handen wast een nieuw laagje kunt aanbrengen. Er is niets zo vervelend als een trekkende huid.

Beschermen

Uw handen staan voortdurend bloot aan uvA-stralen. Opteer daarom voor een crème met beschermingsfactor 8 of 15. Wondermiddeltjes bestaan niet, maar deze crèmes doen wel bestaande vlekjes vervagen en helpen nieuwe voorkomen. Liever een meer afdoende oplossing? Neem een laser- of IFL-sessies bij een dermatoloog of in een schoonheidsinstituut.

Hebt u net als Jocelyne getekende handen, dan is een verzorgingsproduct op zijn plaats. Breng een olie of serum aan onder uw crème. De dubbele laag werkt als een bodywarmer.

Tip. Breng voor het slapen een dikke laag crème aan, trek katoenen handschoenen aan en hou ze de hele nacht aan. Niet sexy, wel doeltreffend!

Camoufleren

Verzorgingsproducten zijn goed maar camoufleren niets. Breng daarom make-up op uw handen aan voor een feestje. Na de twee vorige stappen, kunt u uw handruggen egaliseren door in lichte, cirkelvormige bewegingen een foundation, kleurcrème of BB-cream in de juiste tint aan te brengen. Kies voor een dekkende textuur, die houdt beter. Breng een beetje poeder aan en het resultaat is verbluffend!

Tip. Gebruik zodra uw handen in de lente en de zomer een kleurtje krijgen, bronspoeder maar zeker geen zelfbruiner. Die is op uw handen moeilijker te doseren.

Nagels verzorgen

Nagellak is een betaalbaar modeaccessoire geworden. Logisch dus dat u er geen neen tegen kunt zeggen! Volg daarbij onze instructies:

– vijl en polijst uw nagels

– dompel uw nagels in een citroenbadje om het wit van uw nagels wat lichter te maken

– dring uw nagelriemen wat terug maar niet te veel want dan groeien ze alleen maar sneller

– masseer uw nagelbasis met een olie of een crème.

Professionele merken als ProNails en KOH hebben doe-het-zelfproducten ontwikkeld: een nagelbad, groeibooster, correctiestift, verzorgingsproduct met calcium, nagelserum en oplossing om nagellak als een film te verwijderen zonder remover.

Let op. Nagellak blijft een vrij chemisch product. Geef de voorkeur aan een formule op basis van olie, zonder tolueen, formaldehyde en ftalaten.

Tip. Neem een voedingssupplement voor extra mooie nagels, bijv. Nail Booster van ProNails op basis van mineralen, vitaminen en keratine.

Nagellak aanbrengen

Een goede manicure gebeurt in vier stappen: een kleurloze basislaag + twee lagen nagellak + een toplaag. Neem uw tijd tussen twee lagen, veeg één zijde van het borsteltje af en breng het eerst op het midden van de nagel aan en vervolgens op de zijkanten.

Qua kleur zijn de Amerikaanse merken momenteel erg populair: meer dan 200 leuke kleuren bij OPI en nude of matte tinten bij Essie. Ook zeer goed: de nagelgloss Nail Glow van Dior, op zichzelf te dragen. Praktisch: een correctiestift om overtollige nagellak te verwijderen (Corrector Pen van KOH, € 15,95).

De nagelstudio’s waar u supersnel uw nagels kunt laten lakken schieten als paddenstoelen uit de grond. Waarom zou u zich dit extraatje niet gunnen? Uw nagels zullen er onberispelijk uitzien voor de grote dag! Valse nagels en semipermanente nagellak is oké op voorwaarde dat het een uitzondering blijft. Zo niet riskeert u uw nagels te beschadigen.

Gelukkig zijn korte nagels momenteel helemaal in!

Info: Dior, KOH en Lancôme in de parfumerie – Dr. Pierre Ricaud in schoonheidsinstituten of via www.ricaud.com – OPI: www.opi-belgium.be – ProNails: www.pronails.com – Roger&Gallet bij de apotheker en de drogist – UNE bij Di en Inno.

Virginie Draelants

Partner Content