Verrassend veelzijdig!

De BB cream is die nieuwe wondercrème waar iedereen het over heeft. En al laat de lente nog even op zich wachten, we wedden dat ook u binnenkort voor de BB cream valt. We vertellen u meteen waarom.

De letters BB – dat had u al begrepen – staan niet voor Brigitte Bardot en al evenmin voor baby, hoewel... Deze crèmes beloven wel een babyvelletje: een gladde, fluweelachtige en egale huid. Waar BB dan wel voor staat? Voor Blemish Balm, of anders gezegd, een perfectionerende balsem. Even van nabij kijken welke troeven deze nieuwkomer onder de gelaatsverzorgingsproducten heeft.

Recent fenomeen

Toen het Frans-Koreaanse merk Erborian de eerste BB cream ontwikkelde, gonsde het al snel van de geruchten. Want zeg nu zelf, een crème-die-alles-doet, het klinkt aanlokkelijk. Het is gekend dat Aziatische vrouwen hun teint heel goed verzorgen. Europa treedt nu voorzichtig in hun voetspoor. Vandaag vinden we dat een mooie huid rimpels mag hebben, dat is normaal op zekere leeftijd, maar ze moet er wel zo fris en stralend mogelijk uitzien, met een gladde en homogene textuur.

Meer dan een getinte crème

De markt van de BB creams is in België nog relatief klein, zeker als je het aanbod van foundations en getinte crèmes niet meetelt. Maar er komen steeds nieuwe referenties bij om aan de toenemende vraag te voldoen. De BB cream overbrugt de kloof tussen de hydraterende en beschermende dagcrème en de perfectionerende foundation. Als er al zoveel vrouwen voor gevallen zijn, is dat ook omdat ze er ’s morgens tijd mee winnen en omdat de formule zo rijk is. Sommige bieden een 5-in-1 (Miracle Skin Perfector van Garnier) of zelfs een 7-in-1 (Intuitive Touch van UNE) formule!

Kleurenkeuze

Sommige BB creams zijn universeel: ze zijn verkrijgbaar in een welbepaalde tint – of zelfs kleurloos, zoals bij Garnier – zodat ze geschikt zijn voor alle huidtinten en versmelten met de huid. Maar het merendeel van de BB creams bestaat in verschillende tinten, al is de keuze beperkter dan bij de foundations (meestal twee tot acht tinten). Wij houden van het gouden accentje bij Erborian, de acht varianten van de compacte BB cream UNE en de SPF35 van de MAC-uplighter (onmisbaar voor reisjes naar de zon). Laat u niet afschrikken door het uitgesproken oranje van de BB cream Neovadiol Lumière van Vichy. Eenmaal aangebracht op de huid, ziet u er niets meer van en ziet de huid er egaal en licht gebruind uit.

De beloften

BB creams beloven minstens drie dingen: ze hydrateren, ze beschermen en ze zorgen ervoor dat we er goed uitzien. Precies wat de huid nodig heeft aan het einde van de winter en bij het begin van de lente. De weersomstandigheden veranderen en we evolueren van wind en kou naar de eerste zonnestralen. Onze huid vereist een beschermende cocon en een lichte UV-filter (die doorgaans in BB creams aanwezig is) om er goed uit te zien en onze teint discreet op te halen. En dat is net het wonderlijke aan BB creams: ze verbeteren de natuur zonder dat u het ziet.

De BB creams bevatten soms actieve antirimpelingrediënten, multibeschermers en liftende bestanddelen. Zo onder meer de nieuwste Neovadiol Lumière van Vichy en de antirimpelcrème Q10 Plus Nivea Visage. Bij Lancôme vinden we Rénergie Eclat Multi-Lift, een hybride verzorgingsproduct dat de huid strakker maakt en er opnieuw fris en stralend doet uitzien, met een perfecte dekking die nochtans niet camouflerend is. Ook de moeite waard is de BB cream Day Wear van Estée Lauder, met een cocktail van antioxidanten.

Hoe aanbrengen

In plaats van het gelaat te verbergen onder lagen make-up en het risico op overdaad, bren- gen we een fijn uniform laagje BB cream aan op het hele gelaat. Of toch zeker op de belangrijkste zone, de T-zone, die de neiging heeft om rood te worden of te gaan glimmen. De flacon met pomp vergemakkelijkt het doseren, terwijl de compacte poedercrème Intuitive Touch van UNE perfect is om het gelaat in de loop van de dag wat bij te werken.

Maar wat moet ik erop aanbrengen, vraagt u zich af? Na het reinigen en de lotion brengt u een doelgericht serum aan, bij voorkeur van hetzelfde merk als uw BB cream. Dit om de werkzame bestanddelen beter te doen indringen en te voorkomen dat uw verzorgingsproduct klontert. Hebt u een erg droge huid, breng dan tussendoor nog wat voedende crème aan voor een zeker comfort. En dat is alles: vooral geen foundation meer. En poeder? Dat is doorgaans niet nodig, omdat de BB een sterk matterend effect heeft (zeker Erborian). Wij raden u enkel nog een beetje blush aan om uw nieuwe stralende look wat reliëf te geven!

Info: Estée Lauder en Lancôme, in de parfumerie – Erborian, bij Ici Paris XL – Garnier en Nivea, in de supermarkt – MAC via www. maccosmetics.be – UNE, bij Di en Inno Galleria – Vichy, in de apotheek of drogisterij.

Virginie Draelants

Partner Content