Vermoeid? Dat hoef je niet te merken!

Een kort nachtje? Op 20 ziet u er de volgende dag uit alsof u stevig hebt doorgefeest. Na 50 vertaalt zich dat ’s anderendaags in zwarte randen onder uw ogen. Maar die laten zich handig wegwerken.

Uit de startblokken

– Rek u na het ontwaken zalig uit. Knijp zachtjes in uw gezicht of oefen er wat druk op uit. Zo komt uw bloedsomloop op gang, ontzwellen uw gelaatstrekken en krijgt uw verzorgingsritueel een boost.

– Gezwollen gelaatstrekken zijn, net als kringen en wallen, deels te wijten aan een ontoereikende doorbloeding en zuurstoftoevoer. Ga daarom met een massageapparaatje over uw gelaat.

– Vergeet niet om na uw lotion een serum aan te brengen: de textuur maakt u zachtjes wakker.

– Daarna kunt u opteren voor een dagcrème + foundation of voor twee-in-één-oplossingen als een BB cream of primer.

Een BB cream brengt vocht in, beschermt en verdoezelt kleine onvolmaaktheden. De juiste tint kiest u door haar eerst uit te proberen op uw kaaklijn: ziet u (bijna) niets, dan zit u goed. Met een te lichte kleur oogt u ziek, een te donkere kleur beklemtoont elk rimpeltje. Dat geldt trouwens ook voor foundations.

Een primer is kleurloos en bevat geen uv-filters. Hij egaliseert en laat u van binnenuit stralen. Zijn corrigerende effect vormt de basis voor uw make-up. Al kunt u ook een foundation aanbrengen als tussenstap.

– Niets beter dan kou om vermoeide trekken weg te werken. Bewaar uw schoonheidsproducten daarom in de koelkast.

Geen pandakijkers

– Als u moe bent, merkt u dat aan uw ogen. Maak u niet te zwaar op. Uw blik openen doet u met twee laagjes mascara: één opwaartse en één in de richting van uw slapen, zoals een mini-brushing. Bent u handig, dan kan een wimperkrultang helpen. Lichte oogschaduw onder de wenkbrauwboog doet het prima. Een potloodlijntje onder de ogen en donkere oogschaduw zijn uit den boze.

– Voor donkere kringen gebruikt u een concealer die een tint lichter is dan uw foundation of BB cream om uw blik te laten oplichten. Vertrek vanuit de binnenste ooghoek en smeer het product goed uit onder uw oog. Ban dikke texturen die een ‘beplaasterde’ aanblik geven. Een vleugje highlighter (bijv. Touche Eclat van YSL) nabij de slapen en in de mondhoeken laat uw blik én uw glimlach stralen!

– Tegen roodheid en kleine adertjes op de oogleden is een specifiek poeder of crème tegen rimpels een betere oplossing dan een foundation die zich in de kleine plooitjes rond de ogen nestelt.

– Trucje: stewardessen, die per definitie last hebben van jetlag, leggen wattenschijfjes doordrenkt met milde tonic en oogcrème eventjes in de diepvriezer en vervolgens vijf tot tien minuten op hun oogleden. Nadien trommelen ze het resterende product zachtjes met de vingertoppen in. Een oppepper na een zware dag of net voor een avondje uit!

Minimassage

– Om de kreuken uit uw gelaat te halen gaat er niets boven een massage. Tussen de ogen en de neuswortel bevinden zich klieren die verantwoordelijk zijn voor de wallen onder uw ogen. Druk erop met de top van uw middelvinger.

– Om uw gelaatstrekken glad te strijken drukt u met uw vuisten op de contouren van uw gelaat, vooral dan op de kaken, slapen, fronsrimpel...

Ga voor roze

– Een vleugje roze verjongt en verkwikt. Een roze sjaaltje of topje, roze lippenstift, perzikkleurige blush,... Zolang u maar niet overdoseert.

– Een blos mag maar glans niet, want die zet in de verf wat u wilt verbergen. Een te matte finish is evenmin een optie: daar wordt uw teint vaal van.

Info:in de parfumerie

Bobbi Brown: tel. 02 716 85 19 en www.bobbibrowncosmetics.com

Etat Pur: online te koop op fr.etatpur.be (klik op Nederlands)

UNE: bij Di en Inno.

Virginie Draelants

Partner Content