© ISOPIX

Vegetarische rode kerrie met palmkool en gefrituurde tofoe

(Voor 4 personen)

1 grote ui, 2 sjalotten, 800 g Toscaanse palmkool, 2 eetlepels koolzaadolie, 2 eetlepels rode kerriepasta, 35 cl kokosmelk, zout, 400 g vaste tofoe, 2 eetlepels maïszetmeel, frituurolie.

1 Pel de ui en de sjalotten en snipper ze fijn. Was de palmkool en snij de bladeren in kleine stukken.

2 Warm de koolzaadolie op in een wok. Laat de ui en de sjalotten twee minuten fruiten op een zacht vuur, onder voortdurend roeren. Voeg de rode kerrie en de kokosmelk toe en laat al roerend nog twee minuten verder sudderen op een zacht vuur.

3 Voeg de kool en wat zout toe en dek af. Laat 20 minuten verder garen op een zacht vuur.

4 Snij intussen de tofoe in blokjes van één cm en rol ze door het maïszetmeel. Warm de frituurolie op, dompel er tofoeblokjes in onder, laat vijf minuten frituren en daarna uitlekken op keukenpapier.

5 Verdeel het kerriegerecht over de kommetjes, voeg de gefrituurde tofoeblokjes toe en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content