© Stockfood/Isopix

Varkensgebraad met chilimarinade

4 personen ? 2,5 uur

? 1,5 kg varkensgebraad ? 2 uien, in blokjes ? 2 wortelen, in blokjes ? 3 laurierblaadjes ? 1 kl jeneverbessen ? 1 steranijs ? 1 kl chilipoeder ? 1 kl paprikapoeder ? 2 el sinaasmarmelade ? 2 el citroensap ? 1 el plantaardige olie ? zout

1. Breng een pot met water, zout, laurier, jeneverbessen en steranijs aan de kook. Voeg de ui, de wortelblokjes en het vlees toe, dat volledig onder moet staan. Laat circa 1,5 uur garen op een laag vuur. Neem het vlees eruit.

2. Meng de chili met de paprika, olie, marmelade en citroensap. Verwijder het zwoerd van het gebraad en breng een ruitpatroon aan in de vetlaag. Smeer in met het chilimengsel en laat 30 minuten marineren.

3. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het gebraad in een braadslee, kruid met zout en laat 30 minuten goudbruin bakken in de oven. Snij in dunne sneden en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content