Vandaag eten we buiten!

Barbecue, tuinfeestje, picknick, vrienden ontvangen of gewoon genieten van de zon? Ontdek hier de nieuwste trends en de slimste gadgets.

1. Buitenstoeltjes te kort? Deze leuke balobons zijn gemaakt van gerecycleerd materiaal met een onderkant van wolvilt (bij La Redoute, a 150 per stuk).

2. Een vondst is deze tafelbarbecue waarop iedereen zijn eigen maaltje roostert (naar keuze op een rooster of een plaat). Om rook te voorkomen, moet u hem wel aanmaken met speciale bamboechips en een brandpasta (model Amica van Barbecook, a 69).

3. Barbecuetoestellen worden meer en meer complete keukens. Dit gasmodel van Campingaz heeft een brander om te grillen én eentje om te bakken. Het materiaal (gietijzer met een dubbele emaillaag) houdt de warmte goed vast. Model Adelaide 2 Classic L, a 249,99.

4. Nog een trend: wokken op de barbecue. Weber biedt een wokpan van roestvrij staal die past in een ronde barbecue met een kuip vanaf 58 cm door-snee (model Wok One Touch 57, a 70).

5. Op de designweek in Milaan eind april heeft Alessi zijn project Barbicù voorgesteld: een draagbare design- barbecue (naar keuze op gas of op houtskool) die je volgens eigen behoefte kunt uitbreiden met allerlei accessoires. Bij het ter perse gaan waren de prijzen en de lanceringsdatum in België nog niet bekend.

6. Meer en meer barbecues hebben een bakje onder het rooster. Als u dat vult met kruiden, rode wijn, rookchips of een marinade, dan vult de tuin zich met een lekkere geur. De nieuwe Brahma-gasbarbecues van Barbecook hebben er zelfs twee. In combinatie met het gesloten barbecue-deksel wordt het gerecht hierdoor extra sappig (a 299 voor een tweebrander).

7. De gaskogelbarbecue Venezia 570 van Outdoorchef heeft een internationale innovatieprijs gekregen omdat hij een volledige keuken vormt met alles erop en eraan. Een slimme trechter boven de brander zorgt ervoor dat de vetten en sappen niet in de vuurgloed druppelen (a 999).

8. Mooie lakdozen voor de picknick of voor een kleurtoets op tafel (model Glon van Sia, twee formaten, a 69 voor een set van twee).

9. Maak het uzelf gemakkelijk met wegwerpborden. Voor de prijs moet u het niet laten: deze vrolijke exemplaren van Ikea (model Solig) kosten a 2,99 voor 18 stuks.

10. Vrolijke lichtslingers met ledlampjes zijn erg trendy om een buitenzithoek sfeervol te verlichten. Sommige modellen kunt u in het gazon of tussen de struiken vastprikken. Bij Habitat zagen we deze Leafy, een plastic slinger van 12,5 m (a 45).

11. Voor een buitenfeestje is een grote tafel een aanwinst. Ontwerper Axel Enthoven ontwierp voor Gloster een collectie met lichter teakhout, hogere stoelen en ergonomisch comfort (collectie Elan, stoel met armleuningen: a 495, uitschuifbare tafel tot 318 cm lang x 102 cm breed: a 2199).

12. Een lantaarn voor de tafel of de terrasvloer is een sfeervol gadget. Het model op de foto is van gechromeerd metaal (model Teodora bij La Redoute, a 69,90).

Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content