Van basic naar feestelijk

Er feestelijk uitzien zonder u in het nieuw te steken? Da’s makkelijker dan u denkt. Haal wat basic kledingstukken uit de kast en geef ze een feestelijke toets!

Basic: de zwarte blazer

Dag in, dag uit. Deze blazer trekt u aan om naar het werk te gaan. Maar u vindt hem ook leuk staan op een jeans en een witte T-shirt.

Voor de feesten. Draag hem met een ietwat vluchtige jurk, of anders met een nauw aansluitend stretchmodel (uw heupen blijven toch mooi verborgen!). Met een gepaste ceintuur zorgt u voor een vleugje vrouwelijkheid. De feesttoest zit hem in de accessoires: de oorringen, de corsage, het hoedje, de strik van de ceintuur en de glanzende clutch.

Basic: de witte chemisier

Dag in, dag uit. Deze chemisier hoort er altijd bij: hij staat bij alles wat u draagt, in alle omstandigheden en in elk seizoen.

Voor de feesten. Discreet, weinig in het oog springend maar perfect om de aandacht te vestigen op de dingen die u er echt toe doen. Een klassieke rok tot onder de knie, in een stofje met een lichte glitter. Een vrouwelijk, wat laaghangend riempje. En als feestelijke blikvanger een los, rond juwelenkraagje. Met deze aandachtstrekkers volstaat een kleine, sobere handtas. Denk nog een paar oorringen bij het kraagje en het feest kan niet meer stuk!

Is u ook de volrode lippen-stift opgevallen die deze outfit de nodige glamour geeft? En om te vermijden dat u op een schoolmeisje gaat lijken, mag uw kapsel best wat vrijpostiger.

Basic: de zwarte rok

Dag in, dag uit. Op dagen dat u niet weet wat aantrekken, is deze rok uw houvast: een bloes, een vest of zelfs een sweatshirt die tegenwoordig zo in is, en u bent perfect. Bovendien doet deze rok u er slanker uitzien, wat niet zonder belang is.

Voor de feesten. Met een bloesje (en panty’s) in dezelfde kleur lijkt uw silhouet nog ranker. Een topje in kant staat altijd chic. U vreest dat deze combinatie u er ouder zal doen uitzien? Niet als u voor de juiste accessoires kiest (u mag er best kwistig mee omspringen!). Ga voor armbanden met een rock-‘n-roll gehalte, een grote tas en schoenen die u niet spontaan bij deze outfit zou kiezen.

Basic: de zwarte jurk

Dag in, dag uit. U draagt hem niet elke dag maar tijdloos als hij is, is hij niet weg te denken uit uw garderobe. Door met accessoires te spelen is hij uw trouwste partner op recepties, huwelijken en etentjes bij kaarslicht. Hij doorstaat dan ook met glans de eindejaarsfeesten.

Voor de feesten. U kunt er stevig invliegen, met veel bling bling en schreeuwerige kleuren. Wij trokken de kaart van de sobere chic, met een brede halsketting die alle aandacht naar zich toe haalt, en een tas en handschoenen in zwart-witte pied-de-poule. Mooie, sexy panty’s brengen evenwicht. En voor de dames met gevoelige voeten zijn er deze elegante ballerina’s!

Basic: de zwarte pantalon

Dag in, dag uit. U stapt er ’s morgens in zonder erbij na te denken. Vooral op dagen dat u niet weet wat aantrekken. En ook op dagen dat u helemaal niets meer hebt om aan te trekken. Hij is niet uw leukste maar wel uw trouwste kledingstuk.

Voor de feesten. U kunt uw pantalon pimpen met accessoires, zoals we al deden bij uw zwarte rok en jurk. Maar u kunt ook handig gebruik maken van zijn neutraliteit om een karaktervol kledingstuk beter te doen uitkomen op een uniform sil-houet. Zoals deze beeldige, licht opbollende jas (een van de vele interessante mogelijk-heden qua vorm, print en kleur). Hier kunt u niet naast kijken, maar dat is uiteraard de bedoeling!

Met dank aan Solar, Bennesteeg 12, Gent

Accessoires Kimchi by Villa Maria

Foto’s: Michèle Francken

Styling: Helène Nottebaert

Make-up: Yung

Tekst: Lise Leuven

Productie: Anne Vanderdonckt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content