Van A(ndalusië) tot Z(uid-Afrika)

Het aanbod aan fietsvakanties in het buitenland is aan het exploderen. Bagagevervoer, comfortabele overnachtingen, goede begeleiding en veilige ritten die bijna iedereen aankan.

Zicht op de Kilimanjaro

Fietsen door Tanzania en eindigen op de flanken van de Kilimanjaro! Sinds enkele jaren biedt een Belgische organisator dit groepsavontuur aan. De tocht loopt van 3 tot 16 juni en wordt uitstekend begeleid. De sportieve kant (ritten van 13 tot 144 km) wordt gecompenseerd met rustdagen en natuurpracht. Prijs: euro 1.490 (+ ongeveer euro 700 voor de vlucht h/t).

Info: tel. 0485 08 89 10 en www.kilimanjarobiketrail.com.

Zoals de echte

Sportieve amateurs kunnen via Thomas Cook programma’s boeken die aan de stages van profrenners doen denken. Ex-wielrenner Serge Baguet begeleidt fietsweken vanuit Mojácar (70 km van Almería). Tot eind juni en weer in september-oktober. Op het programma: vijf tochten van 70 tot 210 km. Prijs per week (vlucht, halfpension, huur racefiets): euro 629 tot euro 799 naargelang de periode.

Info: www.thomascook.be/sport.aspx.

Langs de Atlantische kust

In Frankrijk zijn aparte fietspaden schaars. Des te opmerkelijk is het nieuwe Vélodyssée. Vanaf 30 juni loopt een fietsroute van 1.200 km langs de Atlantische kust van Roscoff (Bretagne) tot Hendaye (Spaanse grens). Tachtig procent van de route bestaat uit autovrije wegen. Wie delen van de route volgt, kan gebruik maken van fietsvriendelijke logiesmogelijkheden (uw bagage wordt naar de volgende pleisterplaats gebracht).

Info: www.lavelodyssee.com (vanaf eind juni).

Voor elk niveau

Organisator Eigenwijze Reizen is met 200 individuele fietsvakanties een van de grootste aanbieders in België. Keuze uit tochten met bagagevervoer of vanuit een vaste verblijfplaats in 19 Europese en 9 niet-Europese landen. Fietsen langs de Donau met logies in boerderijen, varen én fietsen van Brugge tot Amsterdam, culinaire ritten door Bourgondië... voor elk fietsniveau en elke prijsklasse.

Info: tel. 016 62 47 62 en

www.eigenwijzereizen.be.

Individueel of in groep

“Sri Lanka is een klassieker, maar dit jaar is er ook veel interesse voor Jordanië”, horen we bij Fly and Bike, de Belgische organisatie gespecialiseerd in fietsreizen in Afrika, Azië en Midden-Amerika. In het aanbod programma’s voor individuele fietsers (koppels, vriendengroepjes...) en begeleide groepsreizen. Telkens met een aangepaste terreinfiets en technische assistentie. Prijzen: 16 dagen Cuba, euro 2.315 (individueel), 15 dagen zuidelijk Zuid-Afrika, euro 3.450 (groep), 15 dagen Sri Lanka, euro 1.950 + vlucht (individueel).

Info: tel. 09 226 23 54 en

www.flyandbike.be.

Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content