Valentijn vieren in een designhotel

Designhotels zijn ‘hot’ geworden. Misschien een idee om hier uw partner en uzelf te verwennen in de valentijnsperiode. Samen genieten van elkaar, in een bijzondere omgeving en een ongewone ambiance. Romantiek met een hoofdletter!

MARTIN’S PATERSHOF: Magie in een kloosterkerk

In elke kamer volgt het hoofdeinde van het gecapitonneerde bed de spitse lijnen van de bogen. Vanuit het bed kijk je uit op een oud glas-in-loodraam, een indrukwekkend stuk zuil of een gewelf. In de badkamer bieden nissen onder de kapitelen zitjes naast het bad of de douche. Niets is gewoon in Martin’s Patershof in Mechelen. In mei 2009 ging dit viersterrenhotel open in de vroegere Minderbroederskerk. De neogotische buitenstructuur en stijlelementen van de kerk werden scrupuleus bewaard en daarbinnen werd een luxehotel met vijf verdiepingen ingepast. Inte-rieurarchitecte Huguette Martin moest hier alles opnieuw uitvinden, aangezien de vorm van de kamers geen standaardmeubilair of dito gordijnen toeliet. In de lobby bieden glazen plafonds uitkijk tot in de nok en op het grote roosvenster. Ontbijten doe je in een zaal in de schaduw van het bewaarde altaar. Let ook op de kleurenkeuze: de wit geschilderde zuilen en gewelven contrasteren met het zwart, grijs, rood en goud van wanden, meubilair, luchters en fluwelen meubelstoffen.

Valentijnsgehalte? In elke ruimte heerst een bijna magische sfeer, nog versterkt door de ledverlichting. Heb je zin in een folieke, boek dan één van de Exceptional-kamers (luxesuites onder de nok, reken zeker euro 140 per persoon en per nacht).

Prijs?In februari gelden twee valentijnsarrangementen, elk met ontbijt, hartjes op het bed, een passieboeket op de kamer en een late check-out op zondag (14 uur). Het arrangement Sweet love kost euro 109,50 per persoon (één nacht incl. verwenpakket, privéjacuzzi en flesje champagne), het arrangement Love is in the air euro 159 p.p. (twee nachten).

Info?Martin’s Patershof, Karmelietenstraat 4, 2800 Mechelen, tel. 015 46 46 46 en

www.martins-hotels.com

Te zien? Te doen? Maak een stadswandeling. Klim zeker op de Sint-Romboutstoren voor het uitzicht op de skywalk. Bezoek het Speelgoedmuseum en ga iets drinken in de trendy Lamotsite.

MONTY: Raden naar de designer

Groot is het Monty Small Design Hotel in Brussel niet, maar vanaf de eerste stap begin je te raden. Van wie is die lamp nu alweer? Die plexistoelen en die rockingchair? Het interieur leest als een overzicht van het design van de voorbije vijftig jaar. Ingo Maurer, Marco Bellini, Philippe Starck, Charles Eames,... ze zijn allemaal vertegenwoordigd. En je mag er ook aankomen. Alles dient immers om gebruikt te worden, niet als museum. Het hotel is ondergebracht in een herenhuis en doet zijn best om een huiselijke sfeer én betaalbare prijzen te houden. De sobere kamers intrigeren door de details. Die glazen kubus? Neen, dat is géén magnetron maar een klein tv-toestel.

Valentijnsgehalte? Hartstochtelijk rood is de dominerende interieurkleur. De verlichting doet soms denken aan een nachtclub van vroeger...

Prijs? Het hele jaar door geldt een arrangement bestaande uit één nacht met ontbijt in een tweepersoonskamer, een aperitief, thee en koffie de hele dag en gratis beschikking over fietsen. Prijs per kamer: euro 99 in het weekend of euro 149 in de week.

Info? Monty Small Design Hotel, Brand Whitlocklaan 101, 1200 Brussel (Montgomerywijk), tel. 02 734 56 36 en www.monty-hotel.be

Te zien? Te doen? De musea van het Jubelpark en de Europese wijk liggen vlakbij. Maak ook een romantische wandeling in het Woluwepark.

BLOOM!: Fun, fun, fun

Design te minimalistisch? Een verblijf in het Brusselse Hotel Bloom! zal u op andere gedachten brengen. Onder de bezieling van Christel Cabanier is dit pand uitgegroeid tot een hip icoon en een oase van vrolijk leven. De term design staat hier voor speelse verrassingen. Het personeel draagt een badge met zijn of haar bijnaam. In de lobby wordt een eigen parfum verspoten en in de vrolijke ontbijtruimte kun je een smoothieshot krijgen. Oppeppend zijn ook de fresco’s op de muren van de 305 kamers. Elke fresco is anders en met de hand geschilderd door kunstenaars uit de hele wereld. Via de hotelwebsite kunt u de schildering van uw voorkeur kiezen. In de loungebar-restaurant Smoods is er nooit gebrek aan ambiance. Door te spelen met telkens andere stoffen en meubelen krijgt elke zit- en eethoek rond de centrale bar een andere sfeer. Je gaat van flowerpower naar safari, van vurige passie naar blingbling, van neobarok naar de lente. Zoiets vind je niet kant-en-klaar: elk onderdeel – ook de lichteffecten – werd speciaal ontworpen door de Zweedse Bronwyn Welsch.

Valentijnsgehalte? Drink een cocktail in Smoods en je hebt meteen het gevoel alleen met z’n tweetjes in New York of Londen te zijn.

Prijs? het arrangement In Love Affair (tot eind december 2010) omvat één overnachting voor 2 personen, een ontbijtbuffet, een glas cava, een Kamasutra-massagepakketje en een late check-out (vanaf euro 130 volgens datum en kamer). In het weekend van 12-13-14 februari geldt een valentijnsarrangement: kamer + ontbijt + een glas cava + assortiment Belgische chocolade (vanaf euro 120 per nacht en per kamer).

Info? Hotel Bloom!, Koningsstraat 250, 1210 Brussel, tel. 02 220 66 11 en www.hotelbloom.com

Te zien? Te doen? De regeringswijk (Warandepark) ligt vlakbij en ook de Grote Markt is niet zo ver. Pik ook een optreden mee in cultuurcentrum Botanique, naast het hotel.

CARBON: Blijvende verbazing

Niet onterecht kreeg het Carbon Hotel in Genk al een Europese design- award voor het mooiste hotelinterieur. In dit grote gebouw tegenover het station blijf je wow! zeggen. Heel wat onderdelen werden door Limburgse designers bedacht: de bedden door Stijn Helsen, de serviezen door Piet Stockmans, de barokke poefs door Le Couchon, de verlichting door Kreon, de wandbekleding en interieurstoffen door Arte enz. De naam van het hotel knipoogt naar de vroegere steenkoolmijnen. En dat geldt ook voor de interieursymboliek: kleuren, materialen en sierobjecten verwijzen naar steenkool en naar de vier elementen (lucht, water, vuur en aarde). Dat geeft een spel van zwart, goud, transparant, rood, groen en blauw in combinatie met lichteffecten. De hele benedenverdieping is publieke ruimte met onder meer het restaurant (Taste) en een wijnbar. In de kamers bakenen hangende tussenwanden de verschillende functies af. Het luxegevoel wordt nog versterkt door de tegels van Porcelosa en de regendouche. Via een iPodstation kunt u inslapen bij uw eigen lievelingsmuziek mét surroundeffect.

Valentijnsgehalte? Geniet van de wellnesshemel op de witte verdieping (700 m2 verwennerij!). ’s Avonds is de knappe wijnbar een must.

Prijs? de hele maand februari biedt het hotel een valentijnsarrangement voor euro 125 per persoon: onthaal met bubbels en oesters, 1 overnachting, een driegangendiner, een ontbijt, gratis gebruik van iPod, internet en minibar, een vipuitnodiging voor Maasmechelen Village Outlet Shopping, 24 uur gratis parkeren en een fles Limburgse schuimwijn bij het vertrek.

Info? Europalaan 38, 3600 Genk, tel. 089 32 29 20 en www.carbonhotel.be

Te zien? Te doen? Een romantisch bezoek aan Bokrijk by Night (mogelijk t.e.m. 20 maart, info tel. 011 26 53 00 en www.winterinbokrijk.be)

CHâTEAU DE LA POSTE: Eigentijds cocoonkasteel

Sinds april 2009 is hotel Château de la Poste in Maillen (zo’n 15 km ten zuiden van Namen) met een nieuw leven begonnen. Het 19de-eeuwse kasteel ligt nog altijd romantisch op een heuveltop in een bosdomein van 42 ha, maar binnenin is alles veranderd. De nieuwe eigenaar sloot een partnership met de designwinkel Marie’s Corner (Brussel en Waver) om het interieur aan te kleden met meubelen en objecten die klassiek ogen en toch eigentijds zijn. De wildtrofeeën aan de muur zijn nu nephertenkoppen van Big Game geworden. Het restaurant strekt zich uit over meerdere salons, elk met een andere sfeer. Op het schitterende terras en op het solarium, beide met uitkijk op de kleine vallei, wacht buitenmeubilair van Extremis. In de grote ontbijtruimte (de vroegere balzaal) is alles consequent in wit en zwart gehouden. Op de kamers overheersen grijsgroene tinten: licht in de kamers, donker in de gangen. Het luxebed (met lampen van Artemide) leunt tegen een wand waarachter een badkamer met groene metrotegels schuilgaat. Toch wil het hotel absoluut geen luxe-imago kweken. Het wil een eigentijds cocoonnest zijn met betaalbare prijzen (de keuken noemt zich bistronomisch...).

Valentijnsgehalte? Genieten van de rust! Een etentje in één van de salons, een film kijken in de bioscoopzaal, bijpraten bij de open haard...

Prijs? Het hele jaar kunt u een Love Package boeken (1 overnachting, ontbijt, een halve fles champagne en een love box, euro 95 per persoon vrijdag-zaterdag en euro 75 p.p. zondag- donderdag). Van 12 tot 21 februari loopt ook een Love Weekendarrangement (zelfde inhoud, maar met een afrodisisch diner, euro 143 p.p. vrijdag-zaterdag en euro 123 p.p. zondag-donderdag).

Info? Ronchinne 25, 5330 Maillen (afrit 18 op de E411), tel. 081 41 14 05 en www.chateaudelaposte.be

Te zien? Te doen? Maak wandelingen in het domein en gebruik de gratis faciliteiten (nordic walking, minigolf, petanque...).

Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content