Uw keuze: licht!

De nieuwe herfsttinten en allerlei kneepjes van professionals helpen u op weg naar een modieuze make-up. Geprononceerd of liever naturel? Als het maar licht is!

De teint

Moet effen en mat zijn als een doek. Het gamma Mat Lumière van Chanel heeft een vloeibare en een meer compacte uitvoering. “Het is er ons om te doen, het gelaat in het licht te plaatsen en de exacte teint van de huidkleur te vinden (te testen op de hoek van de kaak, dicht bij de oorlel) en de onzuiverheden te camoufleren met de Stylo embellisseur de teint”, zegt Heidi Morawetz, directrice van de ontwerpstudio bij Chanel (vanaf euro27,97).

Trucje: Vergeet niet een kleine toets corrector aan te brengen op de buitenste hoek van het oog, om roodheden weg te nemen en om de blik meer open te maken. Dat is een truc die ons bij Estée Lauder werd ingefluisterd.

De lippen

Twee tendenzen lopen zij aan zij: de mond blijft sober, o.a. bij L’Oréal die een tintengamma in functie van de haarkleur ontwierp en ook de serie gloss Glam Shine (euro9,55). Een andere optie is een tint van porselein voor de mond en de ogen low profile. Dit is één van de lievelingslooks van Olivier Echademaison, artistiek directeur make-up bij Guerlain. “Om de kleur te fixeren, gebruik je eerst KissKiss Lip Lift (euro26,12), dat scrubt door zijn microsferen van collageen. Ideaal voor rokers en voor veertigplussers. Daardoor zal de lipstick niet meer uitlopen.”

Gloss beslaat intussen al 30% van de verkoop, maar de echte lipstick is ook nog gegeerd. Tinten van het seizoen: vuurrood, koper, rozenhout, bruin... (Pure Color Lipstick E. Lauder, euro23,93).

Trucje: de lippen hydrateren en doen glanzen is kinderspel met de Crème des Lèvres van Bourjois, 2-in-1 (euro8,99).

De ogen en de wangen

Voor de goede orde:

1) bereid de huid voor, maar breng niet overdadig veel product aan

2) breng fard aan op de wangen (op de ronding, glimlach voor de juiste plek)

3 ) zet lichtjes de wenkbrauwen aan

4 ) gebruik potlood en daarna fard voor de oogleden (donker, daarna licht)

5 ) breng de mascara aan en krul de wimpers naar boven

6 ) ten slotte lippenstift en wat gloss.

Trucje: “Uw hand kunt u gebruiken als verbindingsstuk tussen het doosje en de huid. Breng met de vingers wat product op de rug van de hand aan, zo kunt u vrijer bewegen”, raadt Filbur, make-upartiest van Nivea Beauté, aan. n Info: in de apotheek, behalve Bourjois bij Di, Inno, Kruidvat – Nivea in de grote en middelgrote warenhuizen

1. Irrésistible, Diorissime (one shot, a56,22).

2. Palet Esprit Couture Yves Saint Laurent (a47,21).

3. Naked Beauty, Helena Rubinstein (vanaf a23,50).

4. 4 Camélias, Chanel (tijdelijke uitg., a49,84).

5. Baume Baiser, Lancôme (a26).

6. Ombre Eclat, Guerlain (a43,87).

7. Prismissime Eyes Givenchy (beperkte uitg., a48,40).

Virginie Draelants

Partner Content