Twee vliegen in een klap

Met de feesten voor de deur wordt een vleugje make-up nuttiger dan ooit. Bovendien maken de nieuwe winterproducten ons niet alleen mooier, ze verzorgen ook. Zo scoren we twee keer met dezelfde bal.

Het esthetische aspect is niet onbelangrijk maar vooral de verzorgende eigenschappen van make-up komen in deze periode goed van pas. Uw huid wordt elastischer, de teint egaal, uw ogen, wangen en lippen stralen.

De teint

Zonder fond de teint is een perfecte make-up onmogelijk. Kies daarom een dekkende basis, subtiel en onzichtbaar.

Onze keuze

Herstructurerend: de Soin de teint remodelant Aquacéane van Daniel Jouvance zit boordevol zeesilicium. Aanbrengen met een sponsje (2 tinten, euro 21).

Verjongend: Skin Tonic van Givenchy Le Makeup lift de huid dankzij zijn crèmige structuur. In een vierkanten potje (euro 34,50 û foto 7).

Compleet: kampioen van de anti-verouderingsproducten is het gamma van Issima Guerlain. Met een compacte fond de teint voor een hydraterende en revitaliserende teint, een vloeibare fond de teint die uw huid weer strak maakt en een voedende, verstevigende fond de teint voor de droge en fijne huid (euro 56,39 per stuk û foto 4).

Dank u, rijst: rijst heeft oxydatieremmende eigenschappen, die het poeder van T. LeClerc graag gebruikt. Bestaat in losse en compacte vorm. Voedt de huid en verdoezelt schoonheidsfoutjes (euro 33,20 û foto 13).

Perfectionist: Color ID van Lancôme past zich aan uw gelaatskleur aan. Uw teint wordt transparant (euro 34,28).

Liftend: Flexilift Teint van Vichy heeft een vloeibare textuur. Uw gelaat krijgt haar strakheid terug (5 tinten, euro 19 û foto 10).

En ook: Age Perfect Double soin van L’Oréal (euro 13,90), Diorskin Eclat Satin en Eclat doux (euro 36,51 en euro 39,64), Color Clone poeder H. Rubinstein (euro 33,52).

Goed om te weten Test een fond de teint altijd eerst uit op de bovenkant van uw hand û niet op de binnenkant van de pols.

De lippen

Om uw mond er vol te laten uitzien en rimpels te vermijden zijn er voedende en glanzende lipsticks. Ook de keuze van een goede basis (cacaoboter) is belangrijk, plus het lippenpotlood (of oogpotlood).

Onze keuze

Volle lippen: de balsem Sal29 Perfect Lips is de middenweg tussen kleuren en verzorgen. Herstructureert de lippen, maakt de mond vol (euro 16 û foto 5).

Hydraterend: in het gamma Metal Velvet van Sisley maakt de glanzende lipstick de lippen glad en soepel dankzij palmolie (euro 29,50), terwijl de hydraterende lipstick beschermt met calendula en vitamines (euro 30,50 û foto 2).

Pantser: een schild voor de lippen, deze stick Cica B5 lèvres van Addax. Bevat een rist beschermende bestanddelen (euro 4,99)!

Goed om te weten “Wilt u een jeugdige glimlach bewaren, herteken dan uw bovenlip met een licht lippenpotlood vlak boven de echte lijn van de bovenlip” (zegt Olivier Echaudemaison, make-upontwerper van Guerlain).

De ogen

De ogen zijn gevoelig û roodheid, tranerigheid, allergieën, vermoeidheid. Ze verdienen een zachte, respectvolle make-up.

Onze keuze

Gevoelige ogen: waterbestendig en zacht, deze met vitamines verrijkte Mascara Waterproof T. LeClerc, zonder parfum. Voor gevoelige ogen (euro 20 û foto 6).

Verzorgende basis: Dessous d’Ombre van Nina Ricci is een correctiestick om aan te brengen op de oogleden. De pigmenten verspreiden het licht en verzachten de rimpels (euro 23 û foto 12).

Corrigerende balpen: Skinflash van Dior, in een zilveren balpen, licht uw teint op en corrigeert de schaduwzones van uw gezicht (euro 29,73 û foto 3).

En ook: de oogmake-up van La Roche-Posay is de chouchou van dermatologen en oogspecialisten.

Goed om te weten Gebruik een laagje fond de teint om uw oogleden egaler te maken. En kleurloze mascara om uw wenkbrauwen te voeden en te beschermen.

De nagels

Geen mooie nagels zonder een verzorgende basis die versterkt en doet glanzen.

Schatten uit de zee: Nivea Beauté maakt nagels mooi met zee-extracten. Masseer de Cuticle Peeling in, breng dan Quick Repair aan om de nagels te verstevigen en maak ze daarna glad en mooi met Strong & Pastel (euro 8,39 û foto 9).

Info: alles in de parfumerie, behalve Daniel Jouvance, 070 222 824 Addax, Bodysol, LeClerc en Sal 29 bij de apotheek Labello, Nivea en L’Oréal in de warenhuizen Lavera bij Di en Delhaize. n

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content