Tot in de puntjes

Mooi haar is vandaag geen kwestie meer van stijl, of van kapsel. Nee, het is de kwaliteit die het ‘m doet. Gezonde, glanzende haren met volume en veerkracht maken het verschil.

Er zijn momenteel zoveel hoogtechnologische verzorgingsproducten op de markt dat u vandaag voor elk haarprobleem een betaalbare oplossing vindt.

Mijn hoofdhuid jeukt

7 Een ideaal product tegen een geïrriteerde en overgevoelige hoofdhuid is Immunal Sensitive Mask van Kadus. Even laten intrekken is de boodschap. Het geheim zit hem in de zachte en evenwichtsherstellende ingrediënten (euro 21,84).

7 Ook de Dercos-lijn van Vichy bevat een shampoo die irritaties en jeuk van de hoofdhuid aanpakt ( Shampooing Fréquence Dermo-apaisant). Mét een kalmerend ingrediënt dat goed verdragen wordt (euro 9,85).

7 Noctocalm van Kérastase (foto 1) is het eerste kalmerende serum voor een gevoelige hoofdhuid. De niet-vette vloeistof zit in een flesje en is makkelijk aan te brengen. Gebruik het ’s nachts. U hoeft het ’s ochtends zelfs niet uit te spoelen (euro 22).

Ik heb dun en weinig haar

Wilt u uw haar meer volume geven, dan kiest u een product dat de textuur van de haarvezels doet verdikken.

7 Onder de naam Shampooing Nutri-épaississant stelt Jacques Dessange een nieuwe shampoo voor met anti-verouderingseffect (foto 2). Tegelijk wordt de originele diktestructuur van het haar hersteld. Bij de shampoo hoort een conditioner. Allebei bevatten ze prokeratine (euro 3,99).

7 Kijk bij Biotherm uit naar het Hair-Ressource-gamma. De Shampooing Vitalité en de verzorgingsmelk zijn speciaal voor u gemaakt (foto 4 – euro 12,50 per stuk).

7 Het Actief Vital Phytum concentraat van Yves Rocher is een verjongingskuur. De ampullen bevatten 100 % plantaardig pro-retinol (euro 12 voor 6 ampullen).

Ik wil de glans van mijn haarkleuring behouden

7 Van Henna Plus (Frenchtop Cosmetics) is er nu Color Protect, een spray op basis van groene thee. Beschermt en voedt (euro 5,49).

7 Force Color Fix van Garnier (foto 3) verlengt het glanseffect van een haarkleuring zonder het haar te verzwaren. Uitspoelen hoeft niet (euro 5).

Ik wil geen krullenbol

Om rebels krulhaar in toom te houden, zijn er tal van gladmakende producten.

7 Oléo-Relax is een lijn uit de Kérastase-familie. Met een shampoo, een masker en een fixerende anti-frizz- spray die ook beschermt (euro 15,50).

7 Sleek Look van Matrix is een crème die het haar gladtrekt (euro 14,30).

7 Elsève L’Oréal heeft ook een gladde productenlijn: Liss-Intense is een trio met shampoo, conditioner en masker (vanaf euro 3,29).

Ik heb droog haar

7 Het Masque Crème Essentiel uit het Phytoalgue-gamma van Daniel Jouvance verwent het haar met een gezondheidscocktail van mineralen, vitaminen en aminozuren (euro 15). Gebruik wel eerst de verzorgende shampoo uit hetzelfde gamma (euro 5).

Ik wil leven in mijn lokken

7 Fresh Curls Spin Control en Curl Boost van Redken geven krullen veel glans. Aanbrengen na het wassen (euro 22,10).

7 Zeker ook vermeldenswaard, omdat het zo’n complete verzorgingslijn is: Hair Sensation van Lancôme (vanaf euro 13,43).

Virginie Draelants

Partner Content