Tips die je haar beschermen en oppeppen

Je haar in vorm houden tussen twee afspraken bij de kapper. Met onze gouden tips lukt dat probleemloos.

Verzorg en bescherm dagelijks je haar

Een haar bestaat uit drie delen: de wortel, het kanaal dat uit de hoofdhuid komt en de schacht die voornamelijk uit keratine bestaat. Doorgaans raakt haar eerst beschadigd aan de punten. Daarom is het belangrijk om je haar regelmatig te laten knippen om zo gespleten punten te voorkomen. Net als je huid is het goed om ook je haar iedere dag te beschermen.

Verzorgingstip. Breng iedere dag een beetje BB Cream of CC Cream voor het haar aan. Ga als volgt te werk: masseer wat product zo groot als een hazelnoot in je handen. Haal je handen vervolgens door je haar maar vermijd de wortels. Je kan ook een beschermende spray voor gekleurd haar aanbrengen, die de haarvezel omhult en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Bijvoorbeeld: het BB Creamgamma van Biguine, Ultimate 10 BB Cream van Pantene en CC Cream van Kérastase.

Voorkom kroeshaar

Wilde krullen zijn volop in de mode maar hebben helaas de neiging om te kroezen bij het minste beetje wind of regen.

Verzorgingstip. Kies een spray die je op 30 cm van je haar verstuift om je haar waterproof te maken, of een serum dat je met je vlakke hand op je haar strijkt. Bijvoorbeeld: Frizz Ease van John Frieda, Force Lissante Anti-frisottis van Garnier, Be Curly Style Prep van Aveda en Sérum Antifrisottis van Dove.

Verberg die enkele grijze haren.

Of je nu gekleurd haar hebt (met een uitgroei aan de wortels als gevolg) of gewoon een kleurshampoo gebruikt, je kan wat meer tijd laten tussen twee kleuringen.

Verzorgingstip. Breng wat haarmascara van Rashell aan. Je kan dit product met behulp van het mascaraborsteltje lokaal of op hele lokken aanbrengen (verkrijgbaar in 12 kleuren).

Pak droger wordend haar aan

Droog haar is doorgaans het gevolg van een slechte behandeling van de haarschachten: haardroger, brushing, stijltang, kleuring, verkeerde shampoo, vaak je haar wassen... Om van droog haar af te raken, moet je inwerken op de wortel. Kies ook voor meer omega 3, 6 en 9 en vitamine B in je voeding en doe twee keer per jaar een vitaminekuur.

Verzorgingstip. Gebruik een shampoo en conditioner voor droog haar en trakteer je lokken regelmatig op een voedend masker. Laat de conditioner enkele minuten inwerken of spoel hem maar voor driekwart uit. Het beetje product dat op je haar achterblijft maakt het volumineuzer of een beetje zwaarder. Producten met plantaardige olie, karitéboter en kokosnoot zijn aanraders. Bijvoorbeeld: Huile de Buriti Dry Remedy van Aveda, het Karitégamma van René Furterer en het Crème de Coco masker van Bumble&Bumble.

Zo houdt je brushing langer

Droogshampoo is daarvoor niet ideaal, beperk dus het gebruik. Stel eerder de warmte van je brushtoestel in op lauw en brush je haar minder lang.

Verzorgingstip. Gebruik een spray die je haar 5 tot 10 minuten sneller droogt en het golvende effect van je kapsel langer vasthoudt. Bijvoorbeeld: Pillow Proof Blow Dry Primer van Redken en Wonder Blow Dry van Indola.

Style je korte haarsnit

Niets zo gemakkelijk als een kort kopje. Op voorwaarde dat je haar niet glimt, dat je kiest voor een jonge snit en het er niet te perfect uitziet.

Verzorgingstip. Hou een potje haarwax binnen handbereik, zoals Texture Wax Cream van Indola, of een volumepoeder, zoals Dust It Flex van Osis+ of Tecni Art Super Dust van L’Oréal Professional.

Maak je haar een tint lichter

In de zomer maken enkele honingkleurige lokken je haar op natuurlijke wijze een tint lichter. In de herfst is een streepje zon in je kapsel bevorderlijk voor je goede humeur. Leve de Californian look!

Verzorgingstip. Niets zo makkelijk als een verhelderende crème die je gewoon aanbrengt op droog haar en niet hoeft uit te spoelen. Je kan enkele lokken of alleen het onderste deel van je haar blonderen. De milde formule is verrijkt met verzorgende bestanddelen en reageert op warmte (je hoeft geen handschoenen te dragen tijdens het aanbrengen). Het product maakt je haar geleidelijk lichter voor een natuurlijk resultaat. Bijvoorbeeld: Cristal Soleil by Nutrisse van Garnier en Casting Sunkiss Jelly van L’Oréal, van lichtblond tot lichtbruin haar.

Laat je haar er fris uitzien tussen twee wasbeurten

Je haar ziet er door de vervuiling (in de auto, in de stad) al snel dof en grauw uit. Maar moet alles dan opnieuw: shampoo én conditioner? Gelukkig niet.

Verzorgingstip. Verstuif droogshampoo op je haarwortels en ga vervolgens met een borstel door je haar. Bovendien maakt dit je haarvezel wat volumineuzer en dikker. Ideaal voor fijn en futloos haar. Bijvoorbeeld: Droogshampoo van Klorane en Powder Bluff van Kérastase.

Info: p. 170

Virginie Draelants

Partner Content