Tien jaar jonger

Laat ze maar raden naar uw leeftijd! Met verzorgingsproducten aangepast aan uw type huid en enkele simpele massagetrucjes, kunt u ettelijke jaartjes jeugd terugwinnen!

Er zijn van die dagen dat de vermoeidheid zich scherper aftekent en u er geld zou voor veil hebben om er zo fris uit te zien als was u twintig of dertig? Onbereikbaar is dat ideaal niet meer, dankzij het juiste product op de juiste plaats én op de juiste manier!

De teint

Om een frisse teint te behouden, is een gezonde levensstijl van primordiaal belang. Maar een keertje in de week scrubben doet eveneens wonderen.

Breng een basis aan die de huid glad maakt en kleine oneffenheden verbergt. Let op: die wordt aangebracht ná de verzorgende crème en vóór de fond de teint. Bijv.: Eclat Minuit Clarins, Le Blanc de Chanel...

Kies een gesatineerde fond de teint en breng hem op de T-zone aan met zachte, masserende bewegingen, van laag naar hoog. Dit om het gelaat wat op te liften en de circulatie te verbeteren. Daarop nog een vleugje poeder en klaar is Kees.

Goed om te weten: Nicolas Degennes, de make-upspecialist van Givenchy raadt rosé aan voor bleke huid- types en een wat oranjere tint voor matte huidtypes. Verder werkt ivoorkleur kleine onvolkomenheden weg en een vleugje groen als basis verbergt couperose.

Ogen en oogleden

Zij tonen het snelst wat u niet wilt zien en smeken om verzorging, zowel ’s ochtends als ’s avonds.

Vooraleer oogschaduw en concealer aan te brengen, wacht u het best tot de verzorgende crème tegen de walletjes helemaal is ingedrongen. Eerst een beetje fond de teint op de oogleden, daarna de concealer aanbrengen in de binnenste ooghoek, dat is beter dan onder de ogen.

Om uw ogen te schminken, begint u met de donkerste tint op het bewegende ooglid, daarna de lichtere tinten (tot aan de wenkbrauwboog). Breng de maquillage met de vingers aan, zo vermijdt u dat de rimpeltjes worden opgevuld en zo zichtbaarder worden.

De juiste kleuren: zachtpaars, molgrijs of andere grijstinten. Vermijd bruin, groen en kaki want die zijn te mat. Voor de mascara neemt u bruin, marine of bordeaux. Zet ook uw wenkbrauwen aan, zo accentueert u uw ogen.

Goed om te weten: Om de contouren van uw ogen te draineren, oefent u er lichte drukbewegingen op uit.

Blush en lippen

Breng de blush niet te laag aan, maar op het bolle deel van de wangen. Glimlach voor de precieze plaats. Perzik is ideaal.

Scrub uw lippen vooraleer lipstick aan te brengen. Bijv.: Duo Scrub & Bau-me Bourjois, Stick Duo Suave Kenzoki.

Even bluffen? Probeer een repulperende verzorging, zo blijft de lipstick beter zitten. Bijv.: Lip Sculptor Helen Rubinstein, Lip Expert by Terry.

Goed om te weten: Gebruik potlood voor de lipcontouren alleen als je het niet ziet! Olivier Echaudemaison (Guerlain) raadt huidkleur aan, dat past bij alle tinten lippenrood.

Het haar

Het haar kort knippen maakt niet altijd jonger. Het kan de trekken ook harder maken. Kies voor wat langer haar, ongestructureerd en dynamisch. Of voor een pony, als u daarmee staat.

Uw kleuring wordt het best in minstens twee verschillende tinten uitgevoerd om een helmeffect te vermijden. Witte of natuurlijk grijze haren zijn mooi als u een frisse teint hebt, anders laat u een lichte kleuring aanbrengen.

De verzorging moet glans brengen in uw haar. Breng daarom regelmatig een vitaliserende serum aan en na elke shampoo een conditioner om het te verstevigen. Gamma’s die het verouderen tegengaan: Yves Rocher, Phyto, Age recharge Kerstase, Aveda, L’Oréal Prof...

Goed om te weten: Hebben de gelaats-trekken de neiging een beetje te gaan hangen, dan vangt u dit op met een halflang of opgestoken kapsel, dat de hals echter niet te veel ontbloot.

Info: in de parfumerie – By Terry bij Cosmeticary 02 346 89 62 – Daniël Juvance 070 22 28 24 – Guerlain 02 642 29 70 – Kérastase en L’Oréal Prof. in de kapsalons – Phyto in apotheek en drogisterij.

Virginie Draelants

Partner Content